Ori referendum pentru votul uninominal, ori alegeri europarlamentare. Deputatii au decis ieri ca romanii nu pot fi chemati la urne in aceeasi zi pentru a se pronunta asupra celor doua probleme. Asa ca presedintele nu-si poate pune in aplicare intent
Ori referendum pentru votul uninominal, ori alegeri europarlamentare. Deputatii au decis ieri ca romanii nu pot fi chemati la urne in aceeasi zi pentru a se pronunta asupra celor doua probleme. Asa ca presedintele nu-si poate pune in aplicare intentia de a organiza referendum pe 25 noiembrie, odata cu alegerile pentru Parlamentul European. Amendamentul adus la Legea referendumului apartine deputatului PSD Eugen Nicolicea si a fost adoptat de Camera cu 164 de voturi pentru, 55 impotriva si 2 abtineri, PD anuntand ca-l va contesta la Curtea Constitutionala. „Nu este o lege impotriva presedintelui Basescu, ci dimpotriva, il ajuta sa faca referendum in ce zi doreste“, a declarat Nicolicea, aratand ca daca seful statului insista sa-l organizeze pe 25 noiembrie, atunci euroscrutinul se amana de la sine. Referendumul are prioritate in fata alegerilor locale, parlamentare sau europene. Democratii vor contesta legea la Curtea Constitutionala pe motiv ca ingradeste dreptul presedintelui de a decide momentul referendumului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.