O reconfigurare a ierarhiei pute­ri­lor in Uniunea Europeana, inclusa in proiectul noului tratat, ar putea submina autoritatea Comisiei Europene, este de parere presedintele Executivului UE, Jose Manuel Barroso.   NOU C
O reconfigurare a ierarhiei pute­ri­lor in Uniunea Europeana, inclusa in proiectul noului tratat, ar putea submina autoritatea Comisiei Europene, este de parere presedintele Executivului UE, Jose Manuel Barroso.   NOU CIRCUIT. Intr-un interviu acordat publicatiei Standart si citat de Mediafax, Barroso a declarat ca "daca noul tratat este ratificat, ceea ce sper cu tarie, trebuie sa ne asiguram ca nu se abuzeaza de schimbarile sale, astfel incat pu­terea de facto a institutiilor europene sa nu fie redusa". Portughezul a explicat ca noul mandat pe termen lung pentru presedintia Consiliului UE, care inlocuieste actualul sistem, de rotatie a tarilor membre la fiecare sase luni, ar putea crea un "nou circuit", in afara Comisiei si Parlamentului. "Exista pericolul ca guvernele sa rezolve problemele intre ele, ignorand autoritatea institutiilor europene", a spus Barroso. "Unele state membre nu accepta faptul ca exista un interes european, diferit de compromisul dintre statele membre. Le explic britanicilor ca economia de piata, in care ei sunt campioni, ar fi imposibila fara existenta unor institutii euro­pene puternice", a mai apreciat el.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.