Cautarile cadavrului avocatei Elodia Ghinescu au continuat si ieri. Procurorul Marius Iacob, cel care coordoneaza aceasta ancheta, a declarat, pentru ziarul “Gardianul”, ca echipele de cautatori au terminat de “periat” o zona
Cautarile cadavrului avocatei Elodia Ghinescu au continuat si ieri. Procurorul Marius Iacob, cel care coordoneaza aceasta ancheta, a declarat, pentru ziarul “Gardianul”, ca echipele de cautatori au terminat de “periat” o zona de aproximativ 8.000 de metri patrati dintr-o suprafata totala de 10.000 de metri patrati. Au fost adusi la fata locului cinci caini special antrenati pentru identificarea cadavrelor.

Elemente
Ancheta privind disparitia Elodiei Ghinescu, probabil moarta la aceasta ora, a luat o noua turnura dupa ce anchetatorii au descoperit, alaltaieri, cativa saci sfasiati de animalele salbatice intr-o rapa adanca, situata la aproximativ 4 kilometri distanta de Poiana Brasov, pe drumul catre Rasnov.
“Sacii erau bagati unul intr-altul, insa fusesera distrusi de animale, astfel incat bunurile de aici au stat mai mult in aer liber. Este vorba despre o uniforma de politist, constand intr-o camasa de vara cu maneci scurte, avand reverele de culoare albastru inchis, fara grade, pe maneca stanga fiind aplicata o emblema cu 'Politia Romana>>. Pe partea din fata a camasii am descoperit pete ce par a fi de sange. De asemenea, am mai gasit si o pereche de pantaloni ai uniformei de politie. Pot sa va spun ca am cerut informatii la Bucuresti si am aflat ca uniforma a fost fabricata la fabrica Socon, din Capitala, si face parte dintr-un lot special creat pentru IPJ Brasov care a fost distribuit in primavara acestui an. Dimensiunile camasii si ale pantalonului corespund celor purtate de Cristian Cioaca”, ne-a declarat Marius Iacob.

Analize
Din primele verificari, anchetatorii au ajuns la concluzia ca uniforma respectiva a fost ascunsa aici cel putin de doua saptamani, avand in vedere ca se afla intr-o stare avansata de degradare de la umezeala.
“Vom mai cauta si zilele urmatoare, insa cercetarile nu se rezuma doar la zona Brasov-Rasnov. Asteptam maine (astazi - n.red.) rezultatele preliminare ale analizei de laborator de la Bucuresti pentru a vedea daca petele de sange gasite pe camasa sunt sau nu ale Elodiei Ghinescu”, ne-au mai declarat anchetatorii.
La inchiderea editiei, cercetarile in zona Brasov inca mai continuau, echipele incercand sa patrunda in cateva mine parasite din apropierea rapei cu pricina.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.