Invitatii de onoare ai manifestarii au fost Andrei Trebcov, presedintele celor doua organizatii mentionate si Natig Agamirov, membru al Consiliului Uniunii Internationale a Juristilor. La eveniment a fost prezent Alexander Ciurilin, ambasadorul Feder
Invitatii de onoare ai manifestarii au fost Andrei Trebcov, presedintele celor doua organizatii mentionate si Natig Agamirov, membru al Consiliului Uniunii Internationale a Juristilor. La eveniment a fost prezent Alexander Ciurilin, ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, precum si personalitati ale vietii juridice si politice romanesti, ambasadori si alti reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti. In timpul simpozionului a fost reactualizat proiectul privind crearea unei organizatii regionale a juristilor din Zona Marii Negre si bazinul Dunarii si s-a discutat posibilitatea fondarii unui Club Eurasia, avand o importanta componenta juridica. Presedintele UJR, Gavril Iosif Chiuzbaian, a subliniat faptul ca "juristii au datoria de onoare sa fie veritabile modele pentru felul in care elitele unei societati trebuie sa raspunda marilor provocari ale lumii contemporane in beneficiul oamenilor. "Si prin acest demers incercam sa concretizam prevederile Protocolului de colaborare dintre Uniunea Juristilor din Romania si Uniunea Juristilor din Federatia Rusa si ale Protocolului de colaborare dintre Uniunea noastra si Uniunea Internationala a Juristilor, ambele documente semnate la Bucuresti la 23 septembrie 2003", a subliniat, in discursul sau, presedintele Uniunii Juristilor din Romania. Cu prilejul vizitei in Romania, oaspetii straini au avut convorbiri cu Ioan Vida, presedintele Curtii Constitutionale si Ioan Muraru, Avocatul Poporului. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.