Efectele plimbarilor sunt minime in comparatie cu rezultatele obtinute in urma exercitiului fizic sustinut sau al alergarii. Cel putin acestea sunt concluziile unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la universitatile Exeter si Brunel din
Efectele plimbarilor sunt minime in comparatie cu rezultatele obtinute in urma exercitiului fizic sustinut sau al alergarii. Cel putin acestea sunt concluziile unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la universitatile Exeter si Brunel din Marea Britanie. Intr-un articol publicat in Preventive Medicine, Gary Oa€™Donovan, coordonatorul studiului, sustine ca "nenumarate studii au dovedit ca persoanele care desfasoara activitate fizica intensa traiesc mai mult si mai sanatos comparativ cu cele care fac exercitii fizice doar o data pe luna si cu sedentarii. Este ingrijorator ca foarte multi dintre noi considera ca este suficient sa se plimbe un kilometru pentru a fi mai sanatosi". Studiul britanic arata ca 56% dintre barbati si 71% dintre femei cred ca plimbarile prin parc aduc un beneficiu maxim starii de sanatate a organismului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.