Adrian Ichim (26 de ani), originar din Radauti, s-a dedicat studiului artei inca din copilarie. In 2000, a absolvit Liceul de Arta "Ciprian Porumbescu" din Suceava, in 2004 - Facultatea de Arte Vizuale din Iasi. Din 2007, este masterand la Arte in
Adrian Ichim (26 de ani), originar din Radauti, s-a dedicat studiului artei inca din copilarie. In 2000, a absolvit Liceul de Arta "Ciprian Porumbescu" din Suceava, in 2004 - Facultatea de Arte Vizuale din Iasi. Din 2007, este masterand la Arte in Bucuresti, specializarea murala. Isi doreste o cariera in animatie si se lauda cu o suita de aptitudini: al fresco, al seco, mozaic, sgraffito, vitraliu, sculptura, design industrial si ambiental, pictura pe sevalet... fotografie etc.   Implicare Are un palmares impresionant. Sute de lucrari si tot atatea idei. Peste 20 de expozitii personale si de grup si sase premii nationale si internationale. A experimentat idei in permanenta si a reusit mai tot timpul sa-si uimeasca atat publicul avizat, cat si pe cel novice intra€™ale artei. Inclinatia catre animatie a descoperit-o in urma cu doi ani, la Cluj, unde a luat parte la un workshop tematic. Regreta ca in facultate nu a avut ocazia sa urmeze cursuri specia­lizate pe aceasta tema - din simplul motiv ca ele nu exista in programa scolara, dar talentul cu care a fost inzestrat si amibitia sa l-au propulsat, in acesti ultimi doi ani, aproape de prima linie a celor mai buni creatori de desen animat din Romania. De altfel, el a fost remarcat, in vara acestui an, la Festivalul European de Animatie Animotion de la Sibiu si propus, pentru aceasta toamna, cu filmul de animatie de scurtmetraj Box la Festivalul de Film International Anima€™Est din Bucuresti. Adrian a frapat prin originalitate, cand, in cadrul unui program de exchange student la Colegiul de Arta Dartington din Anglia, a facut, in 24 de ore de lucru incontinuu cu o pensula si multi litri de vopsea, un performance neobisnuit, intitulat "Umbre de imprumut".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.