Miki Manojlovic, actor cunoscut publicului din celebrul film „Underground", al lui Emir Kusturica, va juca in primul lungmetraj al lui Petrica Ionescu, regizor de opera si teatru emigrat in Franta.



Manojlovic (stinga) nu stie inca in compania
carei dive va juca in „Maristea" In curind vor incepe filmarile la „Maristea", o coproductie romano-franceza si totodata primul lungmetraj semnat Petrica Ionescu. Rolul principal ii revine actorului bosniac Miki Manojlovic, care va interpreta rolul unui jurnalist francez care vine in Romania pentru a da de urma capilor unei retele de traficanti de copii. Filmul patrunde in lumea interlopa patronata de mafioti „made in Obor". Responsabili pentru refacerea acestei lumi pe ecran sint scenograful Calin Papura si celebra creatoare de costume Doina Levintza. Daca rolul principal masculin este deja adjudecat, nu la fel de simplu s-a dovedit castingul pentru vedeta feminina. Initial, in acest rol a fost distribuita Monica Birladeanu, care s-a razgindit in ultimul moment. De atunci, Petrica Ionescu s-a intilnit cu toata suflarea de dive autohtone. Pe la casting s-au perindat, pe rind, Mihaela Radulescu, Kitty Cepraga, Tania Budi si o multime de alte staruri si starlete de Dimbovita. Din distributie mai fac parte actorii Dorel Visan, Valentin Teodosiu si realizatorul de emisiuni tv, Andrei Gheorghe, aflat la primele flirturi cu cinematograful.

Petrica Ionescu este un regizor recunoscut pe plan international, dar pe care publicul din Romania l-a descoperit abia de curind. Dupa absolvirea IATC in anii ’70 a avut o tentativa de a monta „Conu’ Leonida fata cu reactiunea" de Caragiale, la Teatrul Nottara. Dupa mai bine de douazeci de vizionari, cenzura comunista a respins spectacolul pe motiv ca e subversiv. La virsta de 23 de ani, regizorul a parasit tara in favoarea Frantei. Acolo a realizat scenografia si regia unor spectacole de anvergura, printre care se numara „Othello" de Verdi care a inaugurat, in 1991, Opera Bastille din Paris. A montat la Scala din Milano si la Metropolitanul newyorkez, a colaborat la spectacole de balet semnate de Nureev si a fost profesor la Conservatorul National din Paris. Deschis experientelor noi, Petrica Ionescu nu a refuzat nici propunerea celebrului parc Disneyland de a pune in scena spectacole intre Mickey Mouse si Chip&Dale la Paris si Los Angeles. A montat spectacole fastuoase pe stadioane, cum a fost „Etre Dieu", dupa o opera-poem a lui Salvador Dali pe care l-a montat pe Stadionul Olimpic de la Barcelona.