Titlurile au crescut cu 100 dolari in doar 11 luniExtinderea prezentei Google pe piata motoarelor de cautare si introducerea de noi produse au alimentat tranzactionarea cu actiunile companiei si au ridicat pretul titlurilor de la 500 de dolari la 600
Titlurile au crescut cu 100 dolari in doar 11 luniExtinderea prezentei Google pe piata motoarelor de cautare si introducerea de noi produse au alimentat tranzactionarea cu actiunile companiei si au ridicat pretul titlurilor de la 500 de dolari la 600 de dolari in 11 luni, informeaza Bloomberg. Chiar daca aceasta ascensiune este una relativ rapida, urmatoarea crestere cu 100 de dolari a actiunilor nu se intrevede prea curand, conform analistilor. Pentru urcarea preturilor titlurilor, compania se bazeaza pe planul de achizitionare a DoubleClick Inc., ce ii va oferi accesul la bannere publicitare si alte reclame pe Internet, a declarat analistul Doug Anmuth, din cadrul companiei Lehman Brothers. In cursul sedintei de tranzactionare de ieri din cadrul Bursei de Valori Nasdaq, titlurile au crescut cu 2,62% sau 15,57 dolari fata de ziua precedenta, la incheiere ajungand la pretul de 609,32 dolari per actiune.
"Compania este atat de avansata in cautare, dar pentru a maximiza oportunitatile pe termen lung este nevoie sa devina vizuali cu ajutorul DoubleClick", a mai declarat analistul. Desi acesta a oferit ratingul de "neperformant", Anmuth se asteapta ca Google sa atinga 610 dolari intr-un an si nu a declarat ca are de gand sa modifice aceasta prognoza.
In timp ce 34 din cei 37 de analisti intervievati de Bloomberg recomanda cumpararea actiunilor Google, tintele lor de pret indica mai mult scepticism. Dintre cei 28 de analisti care au prognoze de pret pentru urmatoarele 12 luni, 19 prezic actiuni sub 625 dolari si doar doi vad titlurile la 700 de dolari.Castiguri de sapte ori mai mari de la listarea publicaAnalistul Robert Peck, de la Bear Stearns & Co, a scris in raportul din 5 octombrie ca actiunile Google vor atinge pretul de 700 de dolari pana la sfarsitul anului 2008, datorita cresterii cererii de publicitate pe site-ul video YouTube. Compania, cu baza in Mountain View in California, a avut castiguri de sapte ori mai mari de la listarea publica din august 2004. Compania va lansa un raport cu veniturile trimestriale saptamana viitoare.
Google a achizitionat YouTube pentru 1,65 miliarde de dolari anul trecut si a inceput afisarea de clipuri publicitare abia in august. Preluarea de 3,1 miliarde de dolari a DoubleClick, anuntata in aprilie, se afla sub verificarea autoritatilor de reglementare. Companii ca Microsoft Corp. s-au plans ca acest acord ar oferi Google-ului prea mult control asupra pietei de publicitate prin web. Daca achizitia va fi respinsa, "vom vedea o scadere a titlurilor", a spus Anmuth. Google a introdus, de asemenea, tehnologia pentru publicitate prin intermediul telefoanelor mobile si altor aparate wireless. Primul analist care a prognozat ca Google va atinge 600 dolari per actiune a fost Heath Terry, de la Credit Suisse, care a ridicat estimarea sa de la 500 de dolari in noiembrie 2006.
Cota de piata detinuta de Google a crescut la 56,5% in august, de la 55,2% in luna precedenta, potrivit firmei de cercetare ComScore Inc. Cota Yahoo! Inc. a scazut la 22,3%, in timp ce Microsoft a pierdut 1%, ajungand la 11,3%.Compania cu sediul intr-un garajCompania Google a fost fondata in septembrie 1998 de doi fosti studenti la Facultatea de informatica a Stanford University, Larry Page si Sergey Brin.
Pagina a fost lansata si administrata din garajul unui prieten, dupa ce au reusit sa adune un milion de dolari de la familii, prieteni si sponsori.
Acum, desi au putin peste 30 de ani si sunt amandoi multimilionari, se spune ca cei doi patroni ai Google continua sa traiasca relativ modest.
In primele luni de functionare, Google era accesat de aproximativ 10.000 de ori pe zi, fata de cele peste 200 de milioane de accesari zilnice pe care le are astazi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.