Directorul general al giulestenilor a declarat ca in ultimii ani echipa "alb-visinie" si-a depasit conditia in Cupa UEFA, unde s-a luptat cu echipe mai puternice din punct de vedere financiar, si crede ca fotbalul ar trebui sa fie sustinut de autoritati. "In ultimii ani ne-am depasit conditia. Am avut rezultate extraordinare cu niste conditii minime, cu bugete minime. Am intalnit echipe care vin din campionate puternice. Nurnberg are cota, numai din vanzarea de bilete, de 20.000.000 de euro, iar Rapid nici macar 400.000! Noi vrem sa-i eliminam, dar cu ce? Facem tot ce putem. Ar trebui ca autoritatile sa se gandeasca la faptul ca fotbalul este un ambasador si ar trebui sa fim ajutati", a spus oficialul rapidist.
Zotta a subliniat ca, dupa ratarea calificarii in grupele Cupei UEFA, atentia se va indrepta spre indeplinirea obiectivelor stabilite pe plan intern, castigarea campionatului si a Cupei Romaniei. "Deja ne obisnuisem cu aerul competitiilor internationale, dar iata ca anul acesta nu s-a repetat participarea in grupele Cupei UEFA. Sper sa invatam din acest esec", a adaugat Zotta, care a precizat ca la ramanerea italianului Cristiano Bergodi in functia de antrenor principal au contribuit si jucatorii, dar si discutiile pe care el si directorul tehnic Nicolae Manea, fost secretar general al clubului, le-au avut cu tehnicianul: "Discutiile au inceput inca din seara nefericita a meciului cu Nurnberg, la Pro Rapid. I-am inteles trairile, insatisfactiile. Poate ca noaptea a fost un sfetnic bun, poate ca discutia avuta cu jucatorii si, dupa aceea, cu mine si cu Manea, au contribuit si l-au facut sa ramana". Nicolae Manea, directorul tehnic al Rapidului, a adaugat ca jucatorii le-au cerut lui si lui Zotta sa-l convinga pe Bergodi sa ramana. "Majoritatea jucatorilor l-au sustinut. Ei au venit la Zotta si la mine si ne-au rugat sa il convingem sa nu plece. Am avut si noi argumentele noastre si l-am convins sa ramana. Nu am pierdut deloc si asta e foarte important", a spus Manea, care este, incepand de sambata, director tehnic, in locul lui Grigore Sichitiu, plecat la Ceahlaul, dupa ce a ocupat functia de secretar general, care va fi preluata de Cristian Costache. Dupa promovarea lui Costache, director de comunicare a devenit Razvan Panaitescu.
Cat costa o torta?
Zotta a mai declarat ca suporterul care a aruncat cu torte in teren la partida cu FC Nurnberg va fi actionat in instanta in cazul in care gruparea giulesteana va fi sanctionata de Comisia de Disciplina a UEFA.
"Ati vazut ce s-a intamplat la meciul cu Nurnberg, cand au fost aruncate doua torte in teren. Avem inregistrarile video si incercam sa aflam cine este. Rapid va actiona in judecata persoana in cauza si va cere daune. Daca Rapid va trebui sa plateasca la UEFA o penalitate, si va asigur ca va fi o penalitate de cateva zeci de mii de franci elvetieni, aceasta va fi suportata de persoana in cauza. Sa vedem de unde o sa scoata cei 20-25.000 de franci elvetieni!", a spus Zotta. Acesta a subliniat, pe un ton raspicat, ca, pe viitor, suporterii cu un comportament asemanator nu vor mai avea acces pe stadion, dar a facut si unele referiri la un posibil complot impotrvia clubului.
"Cine va mai continua sa sustina Rapidul in acest fel, nu va mai avea ce cauta pe stadion. Nu vreau sa ma gandesc la altceva, cum mi-a soptit cineva, ca ar fi un complot. Ca cineva ar face intentionat asa ceva doar ca sa faca rau Rapidului. Si face un mare rau. Astia nu sunt suporteri, sunt niste huligani", a precizat Zotta.
"Sunt niste probleme pe care suporterii trebuie sa le inteleaga. Se pare ca nu inteleg, iar noua ne este si mai greu sa le intelegem comportamentul. Cand vor ajunge sa dea declaratii, cand se va ajunge sa le fie ipotecata casa, probabil, le va fi mai simplu", a adaugat Zotta. (MIG)