Spre disperarea adeptilor lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie nu vrea sa-l sanctioneze pe Ion Iliescu

Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, organizatie de care apartine Ion Iliescu, a declarat ieri ca faza sanctionarii acestuia a
Spre disperarea adeptilor lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie nu vrea sa-l sanctioneze pe Ion Iliescu

Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, organizatie de care apartine Ion Iliescu, a declarat ieri ca faza sanctionarii acestuia a fost depasita la Comitetul Executiv (CEx) de la Brasov, partidul iesind din etapa disfunctionalitatilor. Privitor la cei aflati pe lista neagra, Vanghelie a mai spus ca singurele sanctiuni despre care ar trebui sa mai discute social-democratii ar trebui sa fie cele aplicate lui Calin Popescu Tariceanu si lui Adriean Videanu. De altfel, primarul de la sectorul 5 sustine ca in partid nici nu s-a pus problema excluderii lui Iliescu. Vanghelie a mai declarat ca Ion Iliescu nu a primit un termen in care sa se decida ce va face in partid, asa cum s-a inteles. Contactati de „Gardianul“, vicepresedintii Victor Ponta si Cristian Diaconescu au dezmintit declaratiile primarului. „Nu ma intereseaza ce spune Vanghelie!“, a spus Ponta. Mai putin radical, Diaconescu a explicitat: „Comitetul Executiv nu poate aplica sanctiuni. Iliescu a fost desemnat presedinte de onoare de Cong resul din 2006. Sensul moratoriului este tocmai de a rediscuta sanctiunile dupa si in functie de alegerile pentru PE“. Inainte de Comitetul de la Brasov, unii vicepresedinti printre care Cristian Diaconescu, Victor Ponta sau Liviu Dragnea au amenintat cu demisia in bloc, incercand sa forteze mana sefilor de organizatii in chestiunea sanctionarii lui Iliescu. Insa, cum s-a vazut, fidelitatea baronilor din teritoriu a ramas neclintita. Nici Marian Vanghelie n-a marsat, afirmand ca Dan Tudorache, presedinte la sectorul 1, de care apartine Iliescu, nu poate propune excluderea parintelui fondator atat timp cat el, presedintele PSD Bucuresti, nu este de acord.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.