Dupa ce, ieri, liderul "Marelui Circ", britanicul Lewis Hamilton, a fost nevoit sa abandoneze in turul 30 al Marelui Premiu al Chinei si i-a deschis drumul spre victorie finlandezului Kimi Raikkonen (foto), lupta pilotilor pentru laurii mondiali a
Dupa ce, ieri, liderul "Marelui Circ", britanicul Lewis Hamilton, a fost nevoit sa abandoneze in turul 30 al Marelui Premiu al Chinei si i-a deschis drumul spre victorie finlandezului Kimi Raikkonen (foto), lupta pilotilor pentru laurii mondiali a devenit extrem de interesanta, numele noului campion urmand sa fie cunoscut abia la sfarsitul ultimei etape, Marele Premiu al Braziliei.
Debutantul Lewis Hamilton a ratat, ieri, sansa uriasa de a-si asigura mult ravnitul titlu mondial al pilotilor de Formula 1 cu o etapa inaintea finalului de sezon, dupa ce a fost obligat sa abandoneze in turul 30 din Marele Premiu al Chinei in urma unei erori de pilotaj. Dorinta uriasa de a-si asigura punctele necesare castigarii titlului mondial l-a facut pe Hamilton sa greseasca copilareste in turul 30, cand bolidul McLaren-Mercedes nu l-a ascultat si a iesit in decor de pe pista umeda, ingropandu-se definitiv in pietrisul de langa breteaua de intrare la standuri. In acel moment, Hamilton se afla intre cei doi rivali directi, Raikkonen si Alonso, pozitia secunda oferindu-i garantia cuceririi in premiera a trofeului mondial. Din pacate, eforturile stewarzilor circuitului de la Shanghai de a readuce monopostul in cursa au fost zadarnice, iar tanarul debutant, care inainte de Marele Premiu al Chinei avea un avans de 12 puncte in clasamentul pilotilor, a fost nevoit sa abandoneze si sa le deschida drumul spre victorie principalilor sai contracandidati. De altfel, dupa derularea acestui moment extrem de important, Kimi Raikkonen si Fernando Alonso au rulat atent pana la final, avand si sansa ca vremea sa se imbunatateasca brusc, ultimele tururi fiind parcurse pe un circuit uscat, dupa ce in prima parte toate monoposturile erau echipate cu pneuri de ploaie. Astfel, Raikkonen a ajuns la cel de-al cincilea succes din acest sezon si a atins cota 100 in clasamentul general, in vreme ce ocupantul locului secund, Fernando Alonso, a acumulat 104 puncte si s-a apropiat la doar trei puncte de liderul Hamilton. Sa mai notam ca Felipe Massa a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere, iar germanul Sebastian Vettel (Torro Roso), aflat la a saptea cursa, a obtinut un senzational loIc patru, devansandu-i pe mult mai experimentatii Jenson Button (Honda), Vitantonio Liuzzi (Torro Roso), Nick Heidfeld (BMW-Sauber) si David Coulthard (Red Bull). In urma acestor rezultate, ultimul Grand Prix al sezonului, care va avea loc pe 21 octombrie, la Sao Paulo, se anunta incendiar, fiind o adevarata finala in trei pentru titlul mondial al pilotilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.