Cele mai valoroase echipe ale poloului autohton au pornit ca din tun in noua editie a Superligii, CSM Leonardo Oradea, Dinamo si Steaua depasindu-si adversarele la diferente mari de scor, spre satisfactia fanilor din tribune, printre care s-au num
Cele mai valoroase echipe ale poloului autohton au pornit ca din tun in noua editie a Superligii, CSM Leonardo Oradea, Dinamo si Steaua depasindu-si adversarele la diferente mari de scor, spre satisfactia fanilor din tribune, printre care s-au numarat cel mai mare poloist roman al tuturor timpurilor, Aurel Zahan, dar si ministrul MIRA, Cristian David.
Runda inaugurala a Superligii Nationale de polo a adunat in weekend pe marginea bazinului Dinamo mai multe personalitati, in frunte cu ministrul MIRA, Cristian David, dar si cu legendarul Aurica Zahan, fostul "briliant" al dinamovistilor si al echipei Romaniei, care a adunat in timp numeroase performante, printre care si doua locuri cinci la JO. Revenit din Germania unde s-a refugiat la Hamm prin anii '70 din cauza fostului regim, "Tatuta", cum il alinta in semn de respect cei care-l considera pe buna dreptate cel mai mare poloist roman al tuturor timpurilor, si-a dorit sa vada la lucru noua generatie, dar si sa depene amintiri cu o alta legenda a poloului, Anatolie Grintescu. Iar "Tatuta" n-a avut de ce sa regrete ca si-a gasit drum spre bazin, pentru ca a asistat la un adevarat festival de goluri, Steaua trecand la pas de studentii din Cluj, cu 20-2 si 19-3, intr-o dubla utila pentru apropiatul examen din LEN Trophy pe care-l vor sustine elevii antrenorului Angelescu. A urmat o disputa cu statut de derby in urma cu ani, in care Dinamo s-a impus lejer in fata Rapidului, cu 11-5 si 12-7, gratie evolutiilor bune ale noilor achizitii croate, centrul Brlecic si tunarul Jakovac, dar si ale experimentatilor Edi Andrei (foto), Cretu si A. Matei. In aceeasi etapa, campionii de la CSM Leonardo Oradea s-au impus in fata Astrei Arad, cu 21-4 si 23-5.
Tiberiu RIST


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.