Ancheta privind "platile nedeductibile" realizate de compania Siemens a fost finalizata, Tribunalul din Munchen dispunand amendarea companiei cu 201 milioane de euro, ne-a informat compania printr-un comunicat.
"S-a ajuns, de asemenea, la un aco
Ancheta privind "platile nedeductibile" realizate de compania Siemens a fost finalizata, Tribunalul din Munchen dispunand amendarea companiei cu 201 milioane de euro, ne-a informat compania printr-un comunicat.
"S-a ajuns, de asemenea, la un acord cu autoritatile fiscale germane. Plati totale in valoare de aproximativ 450 de milioane de euro au fost identificate ca fiind nedeductibile, rezultand intr-o impozitare de 170 de milioane de euro. Din aceasta suma, 168 de milioane de euro au fost deja inregistrate in declaratiile financiare consolidate pentru anul fiscal 2006 pentru plati suspecte de aproximativ 420 milioane de euro", noteaza documentul.
Decizia Tribunalului din Munchen si acordul cu autoritatile fiscale incheie investigatia germana pentru conduita ilegala si nereguli fiscale in cadrul fostei divizii de comunicatii (Com) din cadrul Siemens AG. Autoritatile fiscale germane au ajuns la un acord in urma investigatiilor facute impreuna cu procurorii. Siemens a acceptat amenda impusa de Tribunal si si-a asumat intreaga responsabilitate pentru neregulile din trecut ale diviziei de comunicatii, renuntand la dreptul sau de a face apel.
"Deciziile de joi sunt pasi importanti in clarificarea si elucidarea neregulilor care au avut loc in trecut. Siemens isi asuma intreaga responsabilitate in aceasta privinta. Nu toleram sub nicio forma comportamentul ilegal si raspundem incalcarii legilor cu consecinte clare. Vom continua sa intarim masurile de conformitate si control ca fiind un element cheie din cultura corporatista a conducerii Siemens," a declarat Peter Loscher - presedintele si CEO-ul companiei.
Siemens mai este implicat si intr-un imens scandal international, fiind acuzat de mituirea unor oficiali straini pentru a castiga diferite contracte. Procurorii germani au anchetat si disparitia a aproximativ 200 de milioane de euro din conturile Siemens, suma despre care se crede ca a fost folosita, pe o perioada de sapte ani, la mituirea unor oficiali pentru castigarea unor contracte de telefonie.
In Germania, mituirea pentru obtinerea de comenzi in strainatate era legala pana in 1998. Banii erau declarati la fisc la rubrica "cheltuieli utile". In 1999, Uniunea Europeana a adoptat legea internationala anticoruptie, care interzice mituirea clientilor in strainatate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.