Dupa cum se stie, incepand cu 1 octombrie, maririle salariale la cadrele didactice si nedidactice din sistemul invatamantului preuniversitar au intrat in vigoare. Adica, toata lumea va primi de luna viitoare mai mult cu 15 procente, calculate la sal
Dupa cum se stie, incepand cu 1 octombrie, maririle salariale la cadrele didactice si nedidactice din sistemul invatamantului preuniversitar au intrat in vigoare. Adica, toata lumea va primi de luna viitoare mai mult cu 15 procente, calculate la salariul de baza, iar profesorii cu gradul I, peste 25 de ani vechime, vor primi si mai mult, cu 10 procente fata de ceilalti, adica, in total, cu 25%, calculat la salariul de baza. Deja, in scolile si liceele din tara, in colectivele de profesori a inceput dihonia, deoarece guvernantii au gandit un mod de majorare discriminatoriu, in conditiile in care si titularii cu definitivat (debutantii), profesorii cu gradul II, depun aceeasi activitate didactica, cu aceleasi responsabilitati. Evident, primii care s-au impotrivit acestui sistem au fost sindicatele pe ramura, care au constatat deja ca procesul de invatamant, la inceput de nou an scolar, a inceput si mai bulversat. „Inca de acum cateva luni, federatia noastra a facut primele demersuri pe langa Parlament ca sa renunte la aceasta discrim inare. Noi am luptat impotriva discriminarii din sistem, nu impotriva maririi salariale, asa cum au incercat sa dea de inteles unele ziare. Noi suntem de parere ca procentajul total de 25% trebuia extins la toate categoriile salariale, dar, din pacate, voturile le-a dat Parlamentul. In consecinta, sistemul de invatamant ramane in continuare neatractiv, se va bulversa, iar eu, ca lider de sindicat, ma opun discriminarii si voi reactiona in continuare“, ne-a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei sindicatelor „Spiru Haret“.

Marirea salariala, o simpla abureala
Majoritatea cadrelor didactice considera ca majorarea salariala, pe etape, hotarata de Guvernul Romaniei prin protocolul semnat cu sindicatele inca din aceasta primavara, este o „aburealapraf de aruncat in ochi“. „Gardianul“ a facut un sondaj de opinie prin cateva unitati de invatamant din Capitala. „Teoretic, se simte. Eu am gradul I si 33 de ani vechime la catedra si de luna viitoare voi primi 1.717 lei, in loc de 1.494 lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.