Doua grupari influente din PNL au oficializat o cumetrie la nivel inalt: „sforarul" Rusanu l-a cununat pe „facatorul de ministri" Fenechiu.Liberalul Relu Fenechiu este la a doua casatorie,ultima aleasa a inimii sale fiind cintareata demuzica populara Mariana Ivan Intr-o secretomanie demna de o cauza mai buna, baronul liberal de Iasi Relu Fenechiu si-a pus pirostriile simbata, in Austria, unde, potrivit presei iesene, a inchiriat un castel la 60 de kilometri de Viena pentru petrecerea anuntata a fi fastuoasa. Aleasa inimii lui Fenechiu este Mariana Ivan, cintareata de muzica populara din Abrud, fost functionar la primarie, pe care mirele a cunoscut-o la o dezbatere politica. Potrivit unor surse liberale, la nunta au participat cei trei ministri „nasiti" de Fenechiu - Cristian Adomnitei, Tudor Chiuariu si Cristian David. Ministrul Adomnitei ne-a confirmat telefonic ca se afla la Viena, dar a refuzat sa dea amanunte despre nunta: „Nu va suparati pe mine, dar Relu este prietenul meu si nu va pot spune nimic".

Premierul Tariceanu si presedintele Camerei Deputatilor au evitat participarea la nunta, pentru a nu contabiliza o preconizata imagine negativa generata de eveniment. De altfel, consilierii celor doi demnitari au avut grija sa precizeze in amanunt programul acestora, cu specificatia ca nici unul nu pleaca din tara, astfel incit sa nu se creada ca au fost la petrecerea de la castelul din Viena. Pe linga membrii Guvernului, la nunta lui Fenechiu au participat miliardarii ieseni Iulian Dascalu, Maricel Popa, Ioan Prisecaru si Gabi Mardarasevici, despre care presa locala sustine ca sint apropiati ai potentatilor liberali.

Dincolo de caracterul monden sau de intrebarile ce ar putea fi ridicate in legatura cu efortul financiar presupus de organizarea unei nunti intr-un castel din Austria, nunta lui Relu Fenechiu marcheaza aparitia unui nou pol de putere in PNL, prin reunirea a doua grupari influente din partidul lui Tariceanu.

Nasul de cununie al deputatului este Dan Radu Rusanu, „sforarul" liberalilor, care controleaza citeva filiale din sud ale PNL, dar mai ales, potrivit informatiilor vehiculate la virful partidului, controleaza o parte a societatilor de interes pe sectorul energetic, unde liberalii si-au putut numi reprezentanti in CA-uri si AGA.

De partea cealalta, Fenechiu a pus pe masa, in fata „nasului", trei ministri, un secretar de stat la Agricultura si oameni plasati la CNAS, Inspectoratul de Stat in Constructii si la Ministerul pentru IMM-uri.