Dupa Johann Cruijff si Marco Van Basten, cei doi "corifei" ai soccer-ului olandez ce au reusit sa inscrie cate 6 goluri intr-un meci, brazilianul Alfonso Alves s-a inscris si el in cartea recordurilor fotbalului din tara lalelelor, trimitand balonul
Dupa Johann Cruijff si Marco Van Basten, cei doi "corifei" ai soccer-ului olandez ce au reusit sa inscrie cate 6 goluri intr-un meci, brazilianul Alfonso Alves s-a inscris si el in cartea recordurilor fotbalului din tara lalelelor, trimitand balonul de 7 ori in plasa portii echipei adverse, in meciul Heerenveen - Heracles Almelo, disputat duminica in cadrul etapei a 7-a din "Eredivisie" si incheiat cu scorul de 9-0!
Atacantul celor de la Heerenveen nu a reusit totusi sa depaseasca recordul absolut de goluri inscrise intr-o singura partida din campionatul olandez, record detinut de un alt inamic al portarilor, fostul jucator al gruparii Feyenoord Rooterdam, Henk Schouten, cel care a punctat de 9 ori in poarta adversarilor de la Volewijckers, cu mai bine de 50 de ani in urma. In ceea ce il priveste pe "calaul" din partida de ieri, internationalul brazilian si-a trecut numele pe lista marcatorilor datorita reusitelor din minutele 10, 17, 18, 68, 70, 74 si 77. Deloc surprinzator, in opinia jurnalistilor olandezi, mai ales ca in sezonul trecut Alves a fost unul dintre cei mai eficienti atacanti din Europa, cu 34 de goluri. ''Ceea ce a reusit Afonso este extraordinar, mai ales ca el este inca departe de a fi la 100 % din capacitate'', a declarat, mandru de elevul sau, antrenorul Gertjan Verbeek.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.