Raportul inspectiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la activitatea DNA a fost dezbatut ieri intr-o sedinta tensionata de contrele dintre seful DNA, Daniel Morar, ministrul Justitiei si vicepresedintele CSM, Dan Chiu
Raportul inspectiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la activitatea DNA a fost dezbatut ieri intr-o sedinta tensionata de contrele dintre seful DNA, Daniel Morar, ministrul Justitiei si vicepresedintele CSM, Dan Chiujdea. Apoi usile pentru public s-au inchis, ieri membrii Sectiei de procurori a CSM au intrat in deliberari.

In discursul prin care si-a aparat subordonatii si in fata intrebarilor puse de membrii CSM, Daniel Morar a admis existenta unor greseli, dar a gasit de fiecare data si scuzele aferente. El a continuat sa sustina ca raportul inspectorilor CSM este exagerat de critic, ca procurorii anticoruptie nu au lasat in nelucrare chiar atat de multe cauze si ca nici unuia dintre ei nu i-a fost luata vreo ancheta fara voia sa.   

AUTOAPÃ…RARE. Cat despre propria activitate, seful DNA a sustinut ca, din cauza noii viziuni asupra independetei procurorilor, nu a stiut o parte din neregulile constatate. "Daca as fi stiut ca numarul solutiilor necomunicate partilor este atat de mare as fi luat masuri. Daca as fi stiut ca foarte multe cauze nu sunt inregistrate ca dosare penale as fi luat masuri. Desi nu sunt vinovat in principal, imi reprosez ca nu am stiut faptul ca procurorul Aristotel Popa nu a lucrat nimic timp de sapte luni", a sustinut seful DNA. Pana la inchiderea editiei, CSM nu luase inca o decizie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.