Michel Platini, presedintele UEFA, este nemultumit pentru ca Anglia si Italia sunt reprezentate in Liga Campionilor de echipele care au terminat pe locurile trei si patru, in timp ce campioana Romåniei a ajuns sa joace in UEFA.

Spri
Michel Platini, presedintele UEFA, este nemultumit pentru ca Anglia si Italia sunt reprezentate in Liga Campionilor de echipele care au terminat pe locurile trei si patru, in timp ce campioana Romåniei a ajuns sa joace in UEFA.

Sprijinul acordat de Mircea Sandu lui Michel Platini la alegerile pentru presedintia UEFA se intoarce acum in favoarea Romaniei. Francezul doreste sa isi respecte promisiunea ca va ajuta fotbalul din estul Europei. El a inceput deja o campanie pentru schimbarea formatului Ligii Campionilor, competitie in care reprezentantele tarilor fara putere financiara reusesc cu greu sa patrunda. La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele UEFA a criticat inca o data actualul sistem, considerand ca este inechitabil. „Nu mi se pare normal ca echipele de pe locurile trei si patru din Anglia si Italia isi impart banii din Liga Campionilor, iar campioana Romaniei este nevoita sa joace in Cupa UEFA”. Opinia lui Platini este impartasita si de Sepp Blatter, presedintele FIFA. Acesta s-a gandit si la o solutie concreta pentru egalizarea sanselor, dar si pentru intarirea echipelor nationale. Blatter vrea ca in viitorul apropiat sa limiteze numarul de straini dintr-o echipa la cinci. Conducatorii cluburilor Occidentale au protestat imediat, cel mai nemultumit fiind Arsene Wenger, managerul lui Arsenal. „Tunarii” au avut un singur jucator englez in lotul deplasat saptamana trecuta la Bucuresti, el regasindu-se pe banca de rezerve.

Impresionat in timpul vizitei in Bucuresti
Michel Platini a ajuns la sefia forului fotbalistic continental datorita sprijinului federatiilor din Europa de Est. Conducatorul campaniei pro-Platini a fost chiar Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, care i-a strans la Bucuresti pe toti conducatorii fotbalului din tarile vecine.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.