Folosirea telefoanelor mobile pentru plata diferitelor bunuri este un lucru obisnuit in Japonia, cea mai mare piata de utilizatori de telefoane 3G, unde celularele sunt scoase si apropiate de un dispozitiv electronic de citire la case de marcat sau a
Folosirea telefoanelor mobile pentru plata diferitelor bunuri este un lucru obisnuit in Japonia, cea mai mare piata de utilizatori de telefoane 3G, unde celularele sunt scoase si apropiate de un dispozitiv electronic de citire la case de marcat sau automate, pentru a face diferite cumparaturi.
DoCoMo a prezentat marti un prototip de celular care va permite utilizatorilor sa faca aceste plati electronice fara a scoate telefonul din buzunar.
Telefonul, care foloseste un senzor produs de Kaiser Technology Co, trimite semnale electrice prin corpul uman pentru a transmite informatii, si autorizeaza plati electronice sau transfera date, printr-o atingere cu degetul.
Cu telefonul in buzunar, utilizatorul poate deschide automat usi care ii vor recunoaste identitatea, iar cand se va urca in masina, scaunul soferului si inaltimea volanului vor fi ajustate automat, in functie de nevolie proprietarului, noteaza Reuters.
"Nu stim daca putem comercializa acest tip de tehnologie. Avem nevoie de mai multa cercetare, pentru ca apoi sa studiem daca exista o piata pentru acest produs", a declarat reprezentantul DoCoMo, Takushi Koinumaru.
Vor mai trece destui ani pana cand noul noul telefon ultra-sensibil ar putea deveni disponibil pe piata japoneza, care a ajuns la circa 77,81 miliarde dolari pe segmentul de telefonie mobila, mai noteaza Reuters.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.