C(RAMPE)
Probabil fara sa stie de intentia CNA de a interzice odata filmele astea care se hranesc din ideea comunista, CNC s-a apucat sa dea bani unor scenarii de filme care nu vorbesc nici despre ce frumoasa este viata cand te-apuca dimineata,
C(RAMPE)
Probabil fara sa stie de intentia CNA de a interzice odata filmele astea care se hranesc din ideea comunista, CNC s-a apucat sa dea bani unor scenarii de filme care nu vorbesc nici despre ce frumoasa este viata cand te-apuca dimineata, nici despre comunicarea la gaini (trecut, prezent si perspective), nici despre viata sexuala la marmote. Foarte bine, sa se-apuce acuma Caranfil sa faca filme, ca sa vezi ce hep o sa ia de la CNA cand o fi gata. Ca CNA, cand vine vorba de interesul public, nu se joaca de-a cenzura, o ia de buna: orice film care este realizat dupa idei ce se hranesc din ideea comunista va sa fie interzis.
E bine ca CNA sa stie ca intentia sa e bine primita de catre publicul larg. Si de catre publicul stramt deopotriva. Ba chiar, atat publicul larg, cat si publicul stramt au elaborat o strategie de actiune pentru indepartarea acestor rebuturi culturale, astfel incat sa nu mai existe nici urma de film, nici urma de nimic.

Vorba lui Andrei Blaier: "De ce sa ne oprim aici? De ce sa nu mergem pana la capat?". Asadar. Publicul larg si publicul stramt deopotriva propun CNA nu doar sa interzica aceste filme, dar sa extermine din chiar ADN-ul lor si sursa acestor filme, cartile. Venind in spiritul intentiei CNA, laudabila in esenta, ca mai sterge si el praful prin cultura romaneasca, publicul propune interzicerea tuturor ecranizarilor care ar putea sa aiba o idee comunista cat de mica, nu asa. Iar daca nu are idee comunista, nu-i nimic, sa interzica oricum, pentru ca e mai bine sa previi decat sa tratezi.

Si, de fapt, nici n-avem nevoie de ecranizari. Cine are nevoie de "Morometii". Jos Sterea Gulea, dar jos si Marin Preda. "Rascoala", "Ion". Sa arda toate cartile lui Gala Galaction, Agarbiceanu, Caragiale. Sa arda "Napasta" lui Visarion. "Bietul Ioanide", "Glissando". Interzise. Apropo de "Glissando", sa arda si Cezar Petrescu.

Pentru ducerea la bun sfarsit a acestui proiect de anvergura al CNA, Andrei Blaier vine cu o solutie zicem noi pertinenta: sa se faca niste formatiuni-fulger de inspectori care sa vina in casele oamenilor
si sa ia din biblioteca toate cartile care au fost ecranizate, impreuna cu dvd-urile si vhs-urile. "Adunat totul cu bunavointa. Daca nu se poate cu bunavointa, cu forta. Si alcatuit apoi un morman urias cat revolutia si dat foc in fata CNA."

Ba mai mult: sa fie arestati toti cei care au in casa o carte de Sadoveanu. "15 ani... bine, hai... 10." Pentru ca-i place foarte mult ideea asta a CNA, Blaier se solidarizeaza cu el si se autopropune la cenzura cu "Ciresarii". Ba vin si eu in completarea lui Blaier si mai propun CNA si "Prin cenusa imperiului" ("Sa nu uiti, Darie", y compris!) si, de ce nu, "Radeti ca-n viata".

Sa ne demonstreze CNA ca el are proprietatea termenilor si ca duce notiunea de cenzura pana la capat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.