IBM Romania a prezentat saptamana trecuta la "IBM Storage Solutions Forum 2007 " noile solutii de stocare destinate in principal IMM-urilor.
"Noile sisteme de stocare IBM anuntate in 2007 demonstreaza inca o data angajamentul companiei de a oferi clientilor sai cele mai bune produse, tehnologii, servicii si solutii din industrie", au declarat reprezentantii IBM Romania.
IBM System Storage DS3000 Series reprezinta noile echipamente de stocare pe discuri din clasa entry level dotate cu software integrat pentru management care sunt destinate IMM-urilor, dar si clientilor intreprinderilor mari, oferindu-le o solutie simpla, fiabila si accesibila pentru a gestiona propriile nevoi de stocare.
Noul IBM System Storage N5300 este proiectat pentru a ajuta clientii sa imbunatateasca performanta si optimizarea mediilor IT in timp ce-i ajuta sa reduca cerintele de stocare.
Solutia IBM System Storage DS3300 este un nou sistem de stocare pe discuri din clasa entry level ce aduce iSCSI seriei de produse DS3000 anuntate in ianuarie. Acest nou sistem ofera o solutie robusta si fiabila cu unele capacitati de management si instalare simple.
Compania a mai prezentat Big Green, un proiect de amploare ce consta in produse si servicii noi sau deja existente, eficiente din punct de vedere energetic, si intr-o strategie de reducere a consumului de energie al unui Data Centre IBM si clientii sai. Solutia de virtualizare a stocarii IBM SAN Volume Controller este una din tehnologiile incluse in proiect.
In Romania, in prima jumatate a anului 2007, compania IBM a inregistrat cea mai mare crestere a veniturilor de pe piata de solutii External Disk Storage, se arata intr-un studiu IDC. Pentru al treilea trimestru consecutiv, IBM detine pozitia de lider pe piata de storage din Romania.
Viitoarele sisteme de stocare IBM vor reprezenta mai mult decat niste arhive de date. Ele vor include de asemenea o varietate de functii analitice moderne si de management al datelor, care vor permite o administrare si o utilizare cat mai eficienta.