Tripla campioana olimpica a recunoscut ca s-a dopat pentru a obtine o reducere a pedepsei.

Marion Jones a cistigat cinci medalii, dintre care trei de aur, la Olimpiada de la Sydney, dar risca sa piarda totul si sa faca zece ani de inchisoare, pentru ca a mintit un agent federal in ancheta legata de substantele dopante. Atleta a recunoscut vineri, in fata unui tribunal american, ca a consumat THG, produs de laboratorul Balco, in perioada septembrie 2000 - iulie 2001. In 2000, inainte de Jocurile Olimpice de la Sydney, antrenorul meu, Trevor Graham, a inceput sa-mi furnizeze o substanta despre care mi-a spus ca este saminta de in, un supliment nutritional. Am luat aceasta substanta pina in iulie 2001", a explicat Jones judecatorului, adaugind ca abia in 2003 am realizat ca era vorba despre un produs dopant".

Atleta americana, care si-a anuntat cu aceasta ocazia retragerea din competitie, risca 10 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari. In urma unui acord intre Jones si procurori, sentinta, care va fi anuntata pe 11 ianuarie 2008, ar putea fi redusa la numai sase luni de inchisoare cu suspendare. Cu mare rusine va spun ca v-am tradat increderea. Parasesc atletismul pe care inca il ador. Admit ca sint vinovata de false declaratii in fata agentilor federali. Sint responsabila pentru actiunile mele", a spus fosta campioana olimpica.

Mama unui baietel nascut in iunie 2003, Jones ar putea sa-si piarda cele cinci medalii olimpice, dintre care trei de aur. Ca rezultat al alegerilor pe care le-a facut, Marion Jones a inselat acest sport, pe coechipierele sale, pe adversare, tara si chiar pe ea insasi. Are acum ocazia de a face alegeri diferite, returnind medaliile olimpice. Facind asta, ea recunoaste eforturile depuse de majoritatea sportivilor de a concura in mod corect. Dupa mai multi ani in care a negat ca ar fi consumat substante dopante, Marion Jones a admis adevarul. Marturia sa este tardiva si subliniaza rusinea si dezonoarea inerente celor care triseaza", a declarat presedintele forului olimpic american, Peter Ueberroth. In 2004, la JO de la Atena, Marion Jones a participat la doua probe, dar nu a obtinut nici o medalie.