54,3% dintre romani ar prefera sa-si achizitioneze o locuinta intr-un imobil nou, in timp ce 31,7% dintre acestia s-ar indrepta mai degraba spre un apartament vechi, iar restul de 13,9% ar apela la ambele variante. Acestea sunt rezultatele unui sonda
54,3% dintre romani ar prefera sa-si achizitioneze o locuinta intr-un imobil nou, in timp ce 31,7% dintre acestia s-ar indrepta mai degraba spre un apartament vechi, iar restul de 13,9% ar apela la ambele variante. Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat de compania imobiliara RealTime in intervalul 15 august - 1 octombrie asupra unui esantion reprezentativ de peste 1.000 de persoane. Comentand preferinta clara a romanilor pentru ansamblurile noi, Cristina Rosca, manager al Departamentului Corporate & Residential al companiei, a subliniat: "Motivele pentru alegerea unei locuinte noi pot fi multiple: de la calitatea constructiei, cu tot ce presupune acest lucru, pana la motive psihologice pe care unii clienti ni le prezinta". "In constructiile din ultima perioada", a adaugat reprezentanta RealTime, "exista studii complexe, tehnologie noua, utilitati adaptate unui standard modern de viata. Altfel vorbind, e si confortabil sa fii primul locatar. In plus, comunitatea se formeaza mult mai bine, fiecare aparand in peisaj cam in acelasi timp". Rosca a enumerat, de asemenea, facilitatile multiple de care dispun ansamblurile rezidentiale noi, precum spatiile de parcare sau locatiile pentru petrecerea timpului liber. In plus, ceea ce conteaza foarte mult este unicitatea imobilului, precum si fatadele si stilul arhitectural, care variaza de la un proiect la altul. "Daca luam in calcul si aspectul financiar, rentabilitatea investitiei este crescuta comparativ cu locuintele in imobile vechi", a adaugat Cristina Rosca.
In ceea ce priveste optiunea pentru un apartament de tip vechi a 35% dintre respondenti, specialistii imobiliari ai RealTime precizeaza: "In primul rand, apartamentele vechi sunt cele mai multe. Ele domina piata ofertei imobiliare, deci exista o varietate de optiuni". In plus, un element foarte atractiv este pretul total al locuintelor vechi, care este considerabil mai redus in comparatie cu cele noi, in principal datorita spatiului existent mai mic. Alte avantaje oferite de apartamentele deja construite sunt reprezentate de faptul ca te poti muta imediat, alaturi de pozitionarea mai convenabila, care ofera acces maxim la mijloacele de transport sau la facilitati precum supermarket-uri sau restaurante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.