In anul scolar 2007/2008, Junior Achievement Romania va implementa 41 de programe educationale, va organiza 24 de competitii nationale si peste 8 evenimente pentru 400.000 de elevi, 1136 de scoli din 193 de localitati si peste 2000 de profesori. Realizate in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, programele sunt oferite gratuit institutiilor de invatamant, prin contributia comunitatii de afaceri. Ele suplimenteaza programa scolara din invatamantul public, prin introducerea unor concepte economice noi si prin formarea de aptitudinićantreprenoriale si sociale in stransa legatura cu realitatea.
Programele JA Romania sunt concepute pentru toate nivelurile de educatie (primar, gimnazial, liceal, universitar) si sunt destinate urmatoarelor domenii: afaceri si economie, antreprenoriat, planificarea carierei si educatie financiara. Planul strategic al organizatiei este ca, pana in 2010, un milion de tineri sa beneficieze de cel putin un program JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara si profesionala.
De 88 de ani in toata lumea, si de 14 ani in Romania, Junior Achievement este singurul program prin care comunitatea de afaceri participa activ la formarea tinerilor pentru rolul lor de consumatori, angajati si antreprenori.