Interpol a lansat un apel la martori cu scopul de a ajuta la identificarea unui barbat suspectat de pedofilie, care difuzeaza fotografii pe Internet in care apare el cu diversi copii, demersul Interpol fiind o premiera pentru organizatia internationa
Interpol a lansat un apel la martori cu scopul de a ajuta la identificarea unui barbat suspectat de pedofilie, care difuzeaza fotografii pe Internet in care apare el cu diversi copii, demersul Interpol fiind o premiera pentru organizatia internationala a politiei, informeaza din Lyon /Franta/ AFP.

''Este prima data cand organizatia lanseaza un astfel de apel'', se afirma intr-un comunicat al Interpol, al carui sediu este in orasul francez Lyon.

Analiza fotografiilor, in numar de circa 200 si in care apar 12 copii diferiti, a permis sa se stabileasca faptul ca acestea au fost realizate in Vietnam si Cambodgia, precizeaza organizatia.

Identitatea si cetatenia barbatului suspectat de abuzuri sexuale asupra unor copii, dintre care unii nu au mai mult de sase ani si altii sunt adolescenti, nu au fost stabilite.

Conform Interpol, barbatul calatorea in jurul lumii pentru acte de pedofilie.

''Am incercat prin toate mijloacele posibile sa-l identificam si sa-l aducem in fata justitiei, dar acum suntem convinsi ca, fara ajutorul opiniei publice, individul va continua sa violeze si sa abuzeze sexual de copii'', a declarat secretarul general al organizatiei, Ronald K. Noble, citat de Interpol.

Fotografiile originale au fost retusate de catre pedofil si complicii sai pentru ca sa nu-i fie recunoscuta fata, dar ''specialistii germani de la Bundeskriminalamt /BKA/ au reusit sa obtina o imagine care sa ajute la identificare'', se mai spune in comunicat.

''Daca exista cineva care sa recunoasca aceasta persoana sau care detine informatii susceptibile de a-i ajuta pe anchetatori, contactati politia sau biroul central national al Interpol din tara voastra'', a declarat Kristin Kvigne, responsabil din cadrul Directiei Interpol privind traficul cu fiinte umane.

Un portret al pedofilului este disponibil pe site-ul pe Internet al Interpol: www.interpol.int

ROMPRES


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.