Vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde, a declarat sambata, la Timisoara, ca principala greseala pe care o face Guvernul este aceea ca nu organizeaza alegeri anticipate, intrucat are doar 20 la suta din parlamentari, informeaza Mediafax.
Frunzaverde a spus ca un Guvern aflat in minoritate, care se bazeaza pe doar 20 la suta din parlamentari, nu-si va putea trece legile, iar situatia in care se complace Executivul tarii este anormala.
„Principala greseala a acestui Guvern este ca nu organizeaza alegeri anticipate. In orice tara din Uniunea Europeana, un Guvern aflat intr-o asemenea minoritate in Parlament organizeaza alegeri anticipate. Cand te bazezi pe 20 la suta din parlamentari, organizezi alegeri anticipate, este o responsabilitate pe care Guvernul o are fata de cetatenii Romaniei. El nu este acum un Guvern legitimat de majoritatea optiunilor electorale ale cetatenilor tarii sale, cred ca in acest moment Romania se complace intr-o situatie anormala”, a spus Sorin Frunzaverde.
Potrivit sursei citate, singura solutie pentru ca Romania sa iasa din situatia de criza actuala este organizarea alegerilor anticipate, lucru pe care actualul Guvern ar trebui sa si-l asume si sa nu fie nevoie ca partidele politice sa recurga la motiunea de cenzura. „Clamam democratia, vorbim despre libertate, dar ne scapa acest element esential, un Guvern aflat intr-o asemenea pozitie isi asuma organizarea de alegeri anticipate, este singura solutie pentru a iesi din aceasta criza. Nu putem inventa altceva. In realitate nici nu trebuia sa se ajunga la motiunea de cenzura. Un Guvern care nu-si poate trece legile prin Parlament, care este infirmat in legea lui de functionare si organizare, moral nu are decat aceasta solutie. Nu trebuia sa se ajunga ca un partid sa depuna o motiune. Eu, ca Executiv al Romaniei, aflat intr-o asemenea postura, imi asum organizarea de alegeri anticipate”, a declarat Sorin Frunzaverde.