"Oricine va mai iesi din linia partidului trebuie sanctionat"
Iliescu: Unii „fac umbra pamantului”Liderul PSD, Mircea Geoana, le-a transmis sambata membrilor CExN ca, in cazul in care decizia ca oricine va mai iesi din linia partidul
"Oricine va mai iesi din linia partidului trebuie sanctionat"
Iliescu: Unii „fac umbra pamantului”Liderul PSD, Mircea Geoana, le-a transmis sambata membrilor CExN ca, in cazul in care decizia ca oricine va mai iesi din linia partidului sa fie sanctionat nu va fi respectata, inseamna ca „nu se mai poate lucra”, el aratand ca in aceasta situatie isi va depune mandatul si va pleca acasa.
Surse din PSD au declarat agentiei Mediafax ca Geoana ar fi facut aceasta precizare catre membrii Comitetului Executiv National la sfarsitul sedintei, dupa ce a ascultat pozitiile acestora.
Sursele mentionate au aratat ca Geoana le-ar fi transmis celor prezenti la sedinta ca, daca se ajunge din nou la situatia actuala, ca urmare a nerespectarii deciziei de sambata a CExN, va insemna ca „nu se mai poate lucra”.
Geoana ar fi spus ca nu mai accepta ca in partid sa se decida un lucru, iar, ulterior, ceilalti sa se intoarca impotriva sa, el fiind cel care trage consecintele in public, desi decizia respectiva a fost una colectiva. "Inseamna ca trebuie sa plec acasa, pentru ca asa nu se mai poate lucra", a avertizat liderul PSD.Ultimatum pentru IliescuComitetul Executiv National al PSD a decis sambata sa instituie un moratoriu in cazul presedintelui de onoare Ion Iliescu, care are timp pana in decembrie, dupa alegerile pentru PE, sa se gandeasca daca doreste sa faca parte din conducerea partidului, a anuntat Geoana.
Geoana a mai spus ca membrii partidului care vor actiona sau vor face declaratii impotriva PSD se vor situa automat in afara partidului si Comitetul Executiv va lua masurile in consecinta.
Liderul PSD a precizat ca aceste decizii au fost luate in unanimitate si ca niciun coleg nu a cerut sanctiuni.
In cazul parlamentarilor care au votat impotriva motiunii de cenzura, deciziile au fost lasate la latitudinea organizatiilor din care fac parte.
Mircea Geoana a mai spus ca, din punctul sau de vedere, "subiectul motiunii de cenzura este inchis".
Vicepresedintele PSD, Ioan Rus, ar fi propus in sedinta Comitetului Executiv National ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, sa nu fie sanctionat in niciun fel pentru ca a votat impotriva motiunii, au declarat anterior surse din partid.
Potrivit acelorasi surse, in sedinta Comitetului Executiv National al partidului, curentul majoritar ar fi fost ca Ion Iliescu sa nu fie sanctionat.
Şedinta Comitetului Executiv National al PSD avea pe ordinea de zi analizarea cauzelor esecului inregistrat la motiunea de cenzura si luarea masurilor de sanctionare a celor care vor fi gasiti responsabili de acest esec.
Astfel, era asteptat ca in cadrul sedintei sa se adopte decizia Biroului Permanent National al PSD privind retragerea sprijinului politic pentru parlamentarii Ion Solcanu, Alin Teodorescu, Razvan Theodorescu si Dan Mihalache, precum si declansarea procedurilor de excludere a acestora din partid.
Potrivit acelorasi surse, social-democratii nu intentionau sa mearga chiar pana la excluderea presedintelui fondator al partidului, dar vizau sanctionarea acestuia in sensul ca Iliescu sa nu mai detina functia de lider al grupului parlamentar PSD din Senat.
Presedintele de onoare al PSD, senatorul Ion Iliescu, a declarat sambata ca nu participa si nici nu il intereseaza reuniunea Comitetului Executiv al PSD de la Brasov, adaugand ca disparitia lui Antonie Iorgovan este „o drama umana”, iar altii „fac umbra pamantului”.
Intrebat daca merge la Brasov la reuniunea conducerii PSD, Iliescu a spus „Nu ma intereseaza!”.
„Nu ma intereseaza. Nu numai ca nu merg, nici nu ma intereseaza si nu vreau sa intinam memoria lui Iorgovan cu ciondaneli de-astea marunte. Acestea sunt adevarate drame umane, cand oameni de calitate ne parasesc si fac umbra pamantului altii”, a declarat Iliescu la Bucuresti, dupa ce i-a adus un ultim omagiu senatorului Antonie Iorgovan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.