Distribuitorul de gaze a lansat un produs integrat care face mai usoara trecerea de la termoficare la un sistem propriu de incalzire pe gaz.Distrigaz vrea sa atraga mai multi clientisa-si monteze centrale de incalzire cu gaz Distribuitorul de gaze Distrigaz Sud, detinut de Gaz de France, a pus la punct o stratagema prin care sa mai cistige clienti, sa-si maximizeze profitul si, in plus, sa ia din clientii regiei bucurestene de termoficare RADET: sprijinirea pas cu pas a cetateanului in achizitia unei centrale termice. Recent, compania a lansat un proiect denumit Expert Gaz prin care se ofera sa consilieze, sa faca lucrarile necesare si chiar sa intermedieze obtinerea unui credit de pina la 10.000 de euro pentru cei care vor sa treaca pe sistemul individual de incalzire cu gaz. Intentia vizibila este de a lua din clientii Radet, desi sloganul oficial al proiectului este ca Distrigaz vine in intimpinarea persoanelor care doresc „informatii despre echipamentele pentru incalzire potrivite situatiei lor, lucrari realizate la timp de catre specialisti calificati in domeniu, garantia lucrarilor efectuate si a echipamentelor, plus simplificarea demersurilor". Distrigaz Sud a lansat oficial pachetul Expert Gaz la sfirsitul lunii august. Compania vrea sa rezolve toate problemele clientului, de la consiliere pentru debransare pina la punerea in functiune a instalatiei. Totul se face prin reteaua de parteneri autorizati ai distribuitorului de gaze in numar de citeva zeci, situati in fiecare oras unde Distrigaz Sud este prezenta. Expert Gaz asigura astfel consiliere pentru debransare, instalatie de incalzire, instalatie de gaze naturale si punere in functiune, ba chiar si finantare.

Ce trebuie sa faca cei ce doresc sa detina o centrala termica prin proiectul Expert Gaz? „Sa ne sune sau sa ne scrie si ii directionam la cei mai apropiati parteneri din retea. Ulterior, partenerii ii consiliaza pentru cele mai potrivite solutii (pentru instalatia de incalzire, echipamente si variante de finantare) si ii indruma in obtinerea documentelor necesare, iar partenerii executa la termen lucrarile de instalatii", afirma reprezentantii Distrigaz Sud. Finantarea care sa acopere costul de achizitie a centralei si lucrarile de montaj si pornire poate proveni fie din resurse proprii, fie prin intermediul unui credit care este disponibil in parteneriat cu BRD Finance si ofera accesul la Pachetul Confort cu plata in rate fixe lunare. Variantele de finantare sint disponibile la sediile partenerilor Distrigaz Sud pentru a acoperi costul centralei termice, precum si pretul componentelor pachetului de incalzire. Finantarea se acorda pe loc la magazinele partenerilor. Este nevoie doar de un act de identitate (original si copie) si de adeverinta de salariu a solicitantului creditului, completata integral. Sint eligibile persoanele cu o virsta de pina la 70 de ani. Creditul este insotit de o asigurare de viata oferita de BRD Finance, optionala in conditiile prezentarii unui girant. Suma maxima care poate fi imprumutata este de 10.000 de euro.

Ce trebuie sa stie cei care vor alege Expert Gaz este ca nu vor beneficia de nici un avantaj financiar din partea Distrigaz in sensul unor preturi preferentiale pentru centralele termice ori de o reducere a facturii la gaze. „Debransarea este doar o optiune personala a acelora care-si doresc sa controleze temperatura ambientului in care locuiesc. Daca un om alege in acest fel, Expert Gaz il poate ajuta", ne-a spus Bernard Arnaud, director general Distrigaz Sud.

Pentru distribuitorul de gaze miza acestui proiect este majorarea bazei de clienti, atit cit va fi. Mai exista insa o sursa de venituri, si anume cotizatia anuala pe care o plateste fiecare partener autorizat si care este de 100 de euro pentru 2007. Momentan, reteaua numara 40 de parteneri, dar cautarea lor continua. Distribuitorul de gaze are in prezent circa un milion de clienti, iar acest numar sporeste cu 60.000 anual. Potrivit companiei insa, pina in prezent doar citeva zeci de persoane au ales Expert Gaz.

RADET: proiectul Distrigaz este mort din fasa RADET nu se simte deloc amenintata, ba chiar Virgil Ramba, directorul general al regiei, a declarat pentru Cotidianul ca proiectul Distrigaz este „mort din fasa". „Nu mai e nici o afacere sa-ti pui centrala termica, pentru ca e mai scump decit daca ai ramine la sistemul centralizat de termoficare. Oamenii si-au dat seama ca nu merita sa dai 50 de milioane de lei pe o centrala si inca 20 de milioane pe autorizatii de proiect, toate astea ca sa platesti dupa aceea lunar chiar cu 10% mai mult la factura de gaze", precizeaza Ramba. Acesta isi sustine afirmatia spunind ca de la inceputul acestui an a avut in Bucuresti 300 de debransari si 400 de rebransari. Mai mult, incepind cu 30 septembrie nu se mai fac debransari pentru toata perioada sezonului rece.

„Din octombrie nu mai fac debransari. Ei pot sa lanseze ce proiect vor, insa eu, RADET, pot sa functionez, din acest an, ca si o centrala termica, furnizind caldura oricarei asociatii de proprietari atunci cind doresc", a mai adaugat seful RADET.