Presedintele democrat al Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, l-a contrazis duminica pe George W. Bush si a declarat ca Statele Unite folosesc tortura in interogatoriile persoanelor suspectate de terorism, ceea ce presedintele american a negat vin
Presedintele democrat al Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, l-a contrazis duminica pe George W. Bush si a declarat ca Statele Unite folosesc tortura in interogatoriile persoanelor suspectate de terorism, ceea ce presedintele american a negat vineri, relateaza AFP. ACCEPATARE. Intrebata pe postul de televiziune Fox News in legatura cu marturiile repetitive ale fostilor detinuti suspusi intergotariilor tehnice, cum ar fi simularea inecarii sau expunerea la temperaturi extreme, Nancy Pelosi a raspuns: "Exista o definitie legala a torturii care cred ca se aplica aici. Presedintele spune ca nu". Presedintele Camerei Reprezentantilor a declarat, de asemenea, ca nu a primit decat informatii succinte din partea administratiei Bush pe acesta tema si nu a vazut o nota controversata emisa in 2005 de Departamentul Justitiei. DEZVALUIRI. Joi, New York Times a dezvaluit existenta unui document al Depatamentului Justitiei, care asigura, potrivit cotidianului, ca legea nu impiedica lovirea detinutilor, supunerea lor la temperaturi extreme sau simularea inecarii. "Aceasta administratie nu tortureaza oamenii. Noi respectam legea americana si obligatiile noastre internationale", a raspuns Bush vineri. Presedintele american a insistat din nou asupra necesitatii si eficientei "tehnicilor alternative" in interogarea presupusilor teroristi, in special in inchisorile secrete ale CIA. Declaratiile fostilor detinuti, adeseori preluate in documente oficiale, se multiplica, acestia descriind cu exactitate tehnici folosite impotriva lor: izolare absoluta timp de mai multe luni, privare de somn, interdictia de a vedea lumina zilei, muzica torturanta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.