Asasinul jurnalistei Anna Politkovskaia, care a deranjat mai multi ani Kremlinul prin dezvaluirile facute, a fost identificat de autoritatile ruse, insa nu a fost pus sub acuzare.

Asasinul celebrei jurnaliste disidente Anna Politkovskaia a fost identificat de autoritatile ruse, insa nu a fost inca pus sub acuzare, dupa cum a declarat anchetatorul-sef care trebuie sa faca lumina in acest caz. "Pana in prezent nu am pus sub acuzare criminalul, dar stim cine este", a declarat anchetatorul principal, Petros Garibian, pentru cotidianul rus Novaia Gazeta. Garibian nu a precizat daca asasinul este arestat si nici de ce nu a fost inca pus sub acuzare.


Ziarul Novaia Gazeta a publicat o fotografie neclara despre care sustinea ca a fost realizata din inregistrarea camerelor de securitate aflate langa domiciliul jurnalistei. Se poate vedea posibilul criminal, imbracat in haine inchise la culoare si cu palarie, cu cateva minute inainte de a o ucide pe Politkovskaia. Presa rusa se teme insa ca anchetatorii fie nu au facut progrese importante in acest caz, fie incearca sa musamalizeze o crima care a scandalizat intreaga lume civilizata.


MINCIUNI. Familia jurnalistei acuza faptul ca nu exista vointa politica pentru elucidarea cazului si ca declaratiile autoritatilor au ca scop doar strangerea de puncte politice, in perspectiva alegerilor din 2008. Familia acuza ca, din momentul in care procurorul general rus, Iuri Ceaika, a anuntat primele arestari in acest caz, in august, doi suspecti au fost eliberati din lipsa de dovezi.


Anna Politkovskaia a fost executata in stil mafiot la 7 octombrie 2006. Ea a fost gasita moarta in liftul blocului din centrul Moscovei in care locuia. Jurnalista a fost ucisa cu un pistol Makarov ramas la fata locului. Politkovskaia este autoarea a cinci carti si a fost distinsa cu noua premii pentru activitatea profesionala.