Mare parte a apartamentelor noi din cadrul proiectelor rezidentiale lansate in ultimul an in Capitala au fost achizitionate inca din stadiul de proiect de investitori privati.

Posibilitatea reducerii costurilor de achizitie a unei locuinte prin contractarea chiar in momentul anuntarii proiectului si inainte de demararea lucrarilor este speculata tot mai mult de oamenii de afaceri. Investitorii beneficiaza in faza incipienta de dezvoltarea proiectelor de discounturi de chiar pina la 20%, iar o data ce apartamentul va fi finalizat pot avea un profit semnificativ, sint de parere analistii imobiliari. A cumpara proprietati inainte de finalizare este o optiune pentru investitorii care mai tirziu pot inregistra un profit ce poate varia intre 40 si 60%, prin revinzarea locuintei finisate si amenajate", sustine partner managerul companiei imobiliare EuroMetropola, Monica Marin, citata de NewsIn.

Potrivit unui raport de piata al companiei imobiliare Colliers, din cele 3.000 de apartamente din cartierele rezidentiale noi tranzactionate pe piata imobiliara din Bucuresti in primul semestru al anului, 40% au fost achizitionate de investitorii din tara si din strainatate. Doar 60% dintre apartamente au fost cumparate de catre populatie.