De patru ani, Amalia, sotia fostului tenisman Ilie Nastase, este in situatia de a-si imparti timpul pretios intre shopping si tribunal.
Din 2003, Amalia tot merge in fata judecatorilor din Capitala, iar mai nou de la Timisoara, pentru a intra
De patru ani, Amalia, sotia fostului tenisman Ilie Nastase, este in situatia de a-si imparti timpul pretios intre shopping si tribunal.
Din 2003, Amalia tot merge in fata judecatorilor din Capitala, iar mai nou de la Timisoara, pentru a intra in posesia unui teren care i-a fost dat de catre stat pentru a pune pe picioare “Arenele lui Nastase”, drept care nu ii este recunoscut insa de fostul proprietar.

O adevarata fashion victim, Amalia Nastase nu-si ocupa timpul numai cu shoppingul, ci este si mana dreapta a sotului ei pentru diverse proiecte de afaceri. Si, daca acestea nu merg ca pe roate, nevasta fostului tenisman isi face timp si pentru vizite la tribunal, cand este nevoie. De patru ani incearca sa faca lumina intr-un caz destul de incurcat, pentru care a apelat la justitie. In 1999, a primit de la stat, printr-o hotarare de guvern semnata de Radu Vasile, primul ministru de atunci, un teren situat in nordul Bucurestiului, pentru a pune in aplicare proiectul “Arenele lui Nastase”. Marian Strugaru, presedintele Clubului “Vointa”, care isi desfasoara activitatea pe terenul respectiv, blocheaza evacuarea si impiedica astfel inceperea constructiei. Proiectul este unul foarte ambitios si isi propune sa construiasca o sala de sport moderna, cu12.500 de locuri si o arena in care vor fi investite 20 de milioane de euro. De asemenea, Amalia isi propune sa inaugureze o “Academie de tenis” unica in tara, in care copii talentati, indiferent de varsta, vor putea sa stea pe teren de dimineata pana seara, supravegheati de antrenori mai mult decat pregatiti. Pentru toate acestea, sotia tenismanului a obtinut si fonduri de aproape 100 de milioane de euro, de la sponsori americani si spanioli. Exista totusi o problema careia judecatorii nu i-au putut gasi rezolvare in cei patru ani de procese.

'Am 100 de milioane de euro si nu-i pot folosi>>
Cu toate ca Amalia spune ca este vorba de o proprietate publica, cel care ocupa terenul pe care s-a stabilit ca se vor construi “Arenele Ilie Nastase” nu doreste sa cedeze proprietatea, motivand ca acolo se afla Baza Sportiva “Vointa”. “Din 2003 tot stau prin tribunale si nu reusesc sa o scot la capat cu proiectul asta. Sunt de parere, si multi au fost de acord cu mine, ca ceea ce vreau sa fac eu acolo este un lucru extrem de important pentru Romania si nu stiu cati ar fi capabili sa se apuce de asa ceva, dat fiind costul foarte ridicat al proiectului. Am reusit sa gasesc sponsori si marturisesc ca nu a fost deloc usor sa strang aproape 100 de milioane de euro. Problema este ca stau cu banii in buzunar si nu pot sa-i folosesc pentru ca nu sunt lasata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.