Actionarii Biofarm Bucuresti pot subscrie actiuni la valoarea nominala in cadrul majorarii de capital propuse de companie intre 5 octombrie si 3 noiembrie, a anuntat compania intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Actionarii producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti au aprobat in luna septembrie majorarea capitalului social cu 43,15 milioane lei, prin aport in natura si in numerar, pana la 101,83 milioane lei.
Pentru majorare vor fi emise cel mult 431,55 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, pretul de subscriere propus fiind egal cu valoarea nominala. Un numar de 4,33 milioane de actiuni vor fi emise in favoarea statului roman, reprezentand valoarea terenului atribuit in proprietate exclusiva catre Biofarm. Celelalte 427,21 milioane de actiuni ar putea fi subscrise de catre actionarii existenti la data de inregistrare, pentru pastrarea ponderii detinute in capitalul social. Actionarii inregistrati la 5 octombrie vor putea subscrie 73,53% actiuni noi la valoarea nominala.
Profitul net al Biofarm a crescut in primele sase luni ale acestui an cu 21,19% pana la 9,15 milioane lei, comparativ cu 7,55 milioane lei in primul semestru al anului trecut. In primul semestru al anului, producatorul de farmaceutice din Bucuresti a obtinut o cifra de afaceri de 29,53 milioane lei, in crestere cu 1,3% fata de intervalul similar din 2006.