Scapat de excludere, Ion Iliescu tace dupa decizia liderilor PSD de la Brasov de a institui moratoriu in partid. Marian Vanghelie crede ca senatorul mai poate face echipa cu Mircea Geoana, desi este clar ca securea razboiului nu a fost ingropata defi
Scapat de excludere, Ion Iliescu tace dupa decizia liderilor PSD de la Brasov de a institui moratoriu in partid. Marian Vanghelie crede ca senatorul mai poate face echipa cu Mircea Geoana, desi este clar ca securea razboiului nu a fost ingropata definitiv.


Somatia de a se hotari pana dupa europarlamentare daca mai doreste sa faca parte din actuala echipa de conducere si avertismentul ca se va situa automat in afara partidului daca va incalca moratoriul din aceasta perioada au ramas fara ecou. Presedintele de onoare al PSD nu a comentat in nici un fel deciziile luate in acest sens sambata, la Brasov, de Comitetul Executiv National. Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, nu tocmai un prieten al senatorului, a salutat in schimb "intelepciunea" lui Geoana si a liderilor judeteni de a nu-l exclude pe Iliescu. El crede astfel ca s-a depasit faza discutiilor in partid privind excluderea celor care nu au votat motiunea de cenzura, lucru valabil si pentru organizatia pe care o conduce. "Nu mai discutam despre sanctiuni. Nu mai avem timp. (...) In PSD nu este nici o disfunctionalitate. Ion Iliescu cred ca este alaturi de Mircea Geoana", a declarat optimist Vanghelie, el fiind unul dintre cei care s-au pronuntat, la reuniunea pesedista, impotriva indepartarii din PSD a presedintelui de onoare.


In paralel cu sedinta Comitetului Executiv National, Vanghelie  a avut convocata la Brasov si o reuniune a propriei organizatii. Aproape 700 de pesedisti din Capitala, manageri in campania pentru alegerile europarlamentare din noiembrie, au fost adusi aici pentru a fi instruiti. La finalul intrunirii, derulata sambata si ieri, Vanghelie a pariat pe un scor bun pentru PSD Bucuresti. El a declarat ca filiala bucuresteana si-a propus, cu un candidat de "talie europeana" ca Adrian Severin, sa obtina la 25 noiembrie "scorul de cel mai mare partid in Romania". Intrebat daca Iliescu va avea un rol in campanie, liderul bucurestean a raspuns ca va fi acela al omului "care a construit acest partid".


SCRISOARE. Pe de alta parte, Vanghelie a anuntat ca PSD va trimite o scrisoare pensionarilor, in care le va vorbi despre majorarea pensiilor, devansata pentru 1 noiembrie, si pentru "a-si exprima sprijinul fata de ei". O astfel de misiva a fost trimisa si de Guvern, dupa decizia din vara de majorare a pensiilor, aceasta starnind nemultumirea pesedistilor, pe motiv ca Executivul isi insuseste o masura promovata de PSD. Acum social-democratii sunt la fel de suparati ca aceiasi guvernanti puncteaza in dreptul lor si devansarea majorarii pensiilor, desi acest lucru a fost propus tot de PSD. Vanghelie a precizat ca PSD urmeaza sa decida daca misiva va fi semnata doar de Mircea Geoana sau de liderii de organizatii la nivelul fiecarui judet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.