De circa doi ani incoace ni se tot repeta ca fondurile alocate Sanatatii s-au majorat cu sume ametitoare. Cu toate acestea, pacientul roman nu resimte cu nimic infuzia de capital. Plafoanele din farmacii se epuizeaza aproape la fel de repede, iar pa
De circa doi ani incoace ni se tot repeta ca fondurile alocate Sanatatii s-au majorat cu sume ametitoare. Cu toate acestea, pacientul roman nu resimte cu nimic infuzia de capital. Plafoanele din farmacii se epuizeaza aproape la fel de repede, iar pacientii ajunsi in spitale scot bani grei din propriile bugete pentru a plati medicamentele, materialele sanitare, medicii, asistentele si infirmierele. Totodata, pentru o tomografie, un RMN, o ecografie sau orice alta analiza ceva mai complexa, romanii care platesc asigurarile de sanatate trebuie sa scoata iar bani din buzunar. Daca ai ghinionul sa suferi de o boala cronica grava, intri in tombola dosarelor pentru aprobarea medicamentelor foarte scumpe. Aici, viata insasi depinde de sansa de a prinde primele locuri pentru care sunt alocate fonduri. Pentru ceilalti, daca nu cunosc pe nimeni din sistem care sa ii puna o vorba buna, nu mai ramane decat mila Domnului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.