Televizoarele vandute in Romania trebuie sa fie dotate cu tehnica necesara transmiterii televiziunii in sistem digital. Mai mult, echipamentele de televiziune digitala puse in vanzare trebuie sa permita decodarea semnalelor transmise conform algorit
Televizoarele vandute in Romania trebuie sa fie dotate cu tehnica necesara transmiterii televiziunii in sistem digital. Mai mult, echipamentele de televiziune digitala puse in vanzare trebuie sa permita decodarea semnalelor transmise conform algoritmului comun european de codare, a decis, joi, Guvernul. Conditiile referitoare la interoperabilitatea serviciilor de televiziune digitala interactiva vor intra in vigoare la trei luni dupa publicarea in Monitorul Oficial a hotararii date de guvern.
Totodata, noul act normativ prevede ca orice televizor analogic cu o diagonala mai mare de 42 de centimetri, pus in vanzare, trebuie sa fie dotat cu cel putin un conector exterior de interfata la standarde europene.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.