Un roman vandut in milioane de exemplare a lansat o dezbatere aprinsa ce a cuprins intregul mapamond.

Ce-ar fi daca Iisus Hristos si Ma-ria Magdalena ar fi fost casatoriti si ar fi impartit conducerea miscarii crestine? Ce-ar fi daca M
Un roman vandut in milioane de exemplare a lansat o dezbatere aprinsa ce a cuprins intregul mapamond.

Ce-ar fi daca Iisus Hristos si Ma-ria Magdalena ar fi fost casatoriti si ar fi impartit conducerea miscarii crestine? Ce-ar fi daca Maria Magdalena insasi ar fi fost Sfantul Graal, cupa in care se spune ca a fost pastrat sangele lui Iisus, si mama copiilor sai? Ce-ar fi daca Biserica ar fi stiut aceste lucruri si le-ar fi tinut ascunse vreme de doua milenii? Ce-ar fi daca ar exista o organizatie secreta, Prioria Sionului, care a protejat aceasta linie de sange din veacurile intunecate si pana in ziua de azi, iar nume ilustre ale stiintei si artei ar fi facut parte din aceasta organizatie, purtandu-i secretele din generatie in generatie?

Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care le ridica Dan Brown in romanul "Codul lui Da Vinci". Documentarul pe DVD pe care il propune de astazi Saptamana Financiara incearca sa exploreze ambele laturi ale povestii: punctul de vedere conventional asupra crestinismului, dar si "istoria alternativa", propusa de Dan Brown. Veti parcurge in doua ore o calatorie de-a lungul a 2.000 de ani, vazuta atat din perspectiva credinciosilor, cat si din cea a scepticilor, avand posibilitatea sa trageti singuri concluziile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.