Praznicul Sfintei Parascheva din acest an incepe din data de joi, 11 octombrie, dupa urmatorul program: orele 22.40: primirea la aeroport a delegatiei din Grecia care va aduce mana Sfantului Ioan Gura de Aur de la Manastirea Varlaam, de la Meteora.
Praznicul Sfintei Parascheva din acest an incepe din data de joi, 11 octombrie, dupa urmatorul program: orele 22.40: primirea la aeroport a delegatiei din Grecia care va aduce mana Sfantului Ioan Gura de Aur de la Manastirea Varlaam, de la Meteora. Moastele vor fi asezate in paraclisul mitropolitan. Vineri, 12 octombrie - orele 7.00 - 09.00: Utrenia si Sfanta Liturghie; - orele 9.00 - 10.00: pelerinajul “Calea Sfintilor”. Scoaterea in procesiune a moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva, deplasarea lor pana pe platoul din fata Bisericii “Sfantul Nicolae Domnesc”, unde se vor intalni cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur. De la Biserica “Sf. Nicolae Domnesc”, moastele vor fi purtate in procesiune pana pe esplanada Catedralei Mitropolitane, unde vor fi depuse spre inchinare intr-un baldachin special amenajat;

- orele 10.00: sfintirea apei si Sfantul Maslu, in curtea Mitropoliei; - orele 16.00 - 19.30: slujba de Priveghere in cinstea aducerii moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi, la Catedrala mitropolitana.

Sambata, 13 octombrie
- orele 7.00 - 11.00: slujba Miezonopticii, Acatistul Sfantului Andrei si Sfanta Liturghie;

- orele 18.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.