CE BEM, CE MANCAM
Inainte de a consuma conserva, este de preferat sa aruncati uleiul, a carui natura oricum producatorul nu ne-a dezvaluit-o.

File-ul de crap in ulei picant Dinandi are in compozitie "crap 87 g, ulei rafinat vegetal 1
CE BEM, CE MANCAM
Inainte de a consuma conserva, este de preferat sa aruncati uleiul, a carui natura oricum producatorul nu ne-a dezvaluit-o.

File-ul de crap in ulei picant Dinandi are in compozitie "crap 87 g, ulei rafinat vegetal 10%, sare iodata, boia uite 0,4%, boia dulce, piperone." Informatiile nutritive medii pentru 100 g produs sunt urmatoarele proteine 13 g, glucide 0 g, lipide 19 g, valoare energetica 223 kcal/ 924 kj.

ANALIZA: Produsul analizat este o conserva tipica de peste, sterilizata termic, pe baza de crap dezosat file, specie indigena. Ar fi fost foarte util daca s-ar fi specificat natura botanica a uleiului rafinat vegetal (soia, floarea-soarelui etc.), atentioneaza specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Din punct de vedere nutritional, pestele reprezinta un aliment bogat in proteine, cu valoare biologica ridicata, care ar trebui sa fie consumat de 2-3 ori pe saptamana. De asemenea, pestele este o sursa buna de acizi grasi esentiali, omega 3 cu lant lung, care fac parte din categoria grasimilor sanatoase. Este de preferat sa se consume pestele proaspat, insa si conservele de peste procesate corect pot constitui un aliment sanatos si util in diversificarea dietei. Produsul are o densitate calorica moderata.

CONCLUZII: Produsul poate fi consumat de toate categoriile de consumatori in contextul unei diete echilibrate si diversificate. Pentru persoanele suferinde de boli hepatice, cardiovasculare, supraponderalitate si obezitate vor indeparta uleiul din conserva, consumand numai pestele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.