Laura Stoica are, pe langa festivalul inchinat in memoria ei, si un DVD cu piesele interpretate de-a lungul anilor.

Unii artisti sunt asemenea stelelor: stralucirea lor dainuie si dupa ce isi pierd existenta materiala. "Laura ramane un sim
Laura Stoica are, pe langa festivalul inchinat in memoria ei, si un DVD cu piesele interpretate de-a lungul anilor.

Unii artisti sunt asemenea stelelor: stralucirea lor dainuie si dupa ce isi pierd existenta materiala. "Laura ramane un simbol al muncii fara cracnire, al autodepasirii, al creativitatii polivalente. Ramane imaginea unui artist inspirat, un om bun, generos si foarte adesea melancolic... Un minut funest a zdrobit totul. Si Laura a plecat, impreuna cu cele mai dragi fiinte ale inimii sale, intr-o stea pe care a cautat-o patimas cu o uriasa dragoste de viata. Sa fi avut dreptate grecii antici care credeau ca durerea poate fi strigata in toate zarile, dar fericirea nu? Aceasta trebuie doar soptita - ziceau ei - ca sa nu trezeasca invidia Eriniilor..." (Ioana Bogdan)


In memoria artistei, TVR Media a lansat un DVD cu cantecele interpretate de Laura. Piesele prezentate aici sunt creatiile unor compozitori, interpreti si textieri de marca: Vladi Cnejevici, Bogdan Cristinoiu, Ion Cristinoiu, Marius Teicu, Cornel Fugaru, Viorel Gavrila, Marian Ionescu, Eugen Mihaescu, Mirela Fugaru, Andreea Andrei, Zoia Alecu, Eugen Rotaru, Razvan Mirica si Iulian Vrabete. Multe cantece poarta chiar semnatura Laurei Stoica.


PREMII SI RECITALURI. Lumina lasata de Laura Stoica va imbraca astazi, maine si poimaine forma unui festival (de interpretare) ce-i poarta numele, aflat la prima editie. Premiile sunt generoase: locul intai - 2.000 de euro, locul al doilea - 1.500 de euro, locul al treilea - 1.000 de euro si trofeul "Laura Stoica" - 5.000 de euro. Organizatoare este Fundatia Culturala Laura Stoica. Ne vor bucura ochii si mai ales urechile cu recitaluri: Vali Craciunescu&Band, Trupa Veche (astazi), Krypton, Amadeus si Adrian Daminescu (maine), Lucia Dumitrescu si Pacifica (miercuri). Organizatorii promit si surprize pe parcursul celor trei zile de cantari.


UNDEVA, IN INIMA NOASTRÃ…. A fost odata un pui de inger. "Un copil frumos cu ochii mari, luminosi. A cantat de mica." (Elena Stoica). Arta i-a purtat mai departe povestea vietii... copilul indragostit de muzica a devenit un Om care a iubit, mai presus de orice, muzica, teatrul, scena si oamenii pentru care se daruia total. Chiar spunea: "Odata urcat pe scena nu-ti mai apartii". Patima cu care strabatea viata, cutreierand mai ales registrul sufletesc, a fost coplesitoare, asemeni melodiei "Focul", care reprezinta insusi motto-ul vietii sale. Focul s-a mutat de anul trecut, intr-o stea uriasa, din care Laura ne vegheaza neincetat. Intru amintirea ei si intru bucuria noastra, sa lasam vraja muzicii sa ne inalte sufletul! DESTÃ…INUIRE
"Mi-am dorit dintotdeauna sa cant live. Pentru asta aveam nevoie de o echipa a mea, cu care sa scriu cantece si versuri pentru ele, sa le cantam cu trupa in spectacole live. Mi-a trebuit mult curaj sa ma apuc de compus cantece si texte pentru ele. Am avut sansa unor colegi instrumentisti foarte buni, polivalenti, cu har componistic. Cred ca alaturi de ei am ajuns mai repede la sufletul publicului. Simteam ca bucuriile si esecurile mele sunt comune multor oameni din jurul meu si atunci am simtit nevoia sa le disecam impreuna. Sper ca am reusit, macar in parte."
Laura Stoica


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.