O buna parte dintre timisorenii care si-au luat teren in concesiune in zona Clisurii Dunarii, in special pe insula Ostrov, pentru a-si construi case de vacanta, au inceput sa renunte la idee in favoarea altui loc de refugiu estival, localitatea mehe
O buna parte dintre timisorenii care si-au luat teren in concesiune in zona Clisurii Dunarii, in special pe insula Ostrov, pentru a-si construi case de vacanta, au inceput sa renunte la idee in favoarea altui loc de refugiu estival, localitatea mehedinteana Dubova. „Concesiunea pentru parcela de 1000 de metri patrati avuta pe Ostrov o vand. Nu ma mai intereseaza sa investesc acolo, cata vreme noua colonie a timisorenilor este la Dubova“, spune Gabriel, unul dintre fiii fostului sef al SRI Timis, Ioan Calin. Aceasta abandonare subita a insulei Ostrov, fost refugiu de lux al VIP-urilor banatene, poate sa aiba si o alta motivatie. „Cred ca, pana la urma, nu se vor elibera autorizatii de constructie pentru proiectatele case de vacanta de pe insula. Tocmai de aceea eu nu am luat nici o parcela. Se zvonea inca de acum doi ani ca nu se va da drumul la constructii pentru ca insula face parte din parcul national Portile de Fier si este protejata prin lege“, ne lamureste proprietarul unui post de radio din Moldova Noua, Eugen Baleanu. in viziunea sa, nivelul ridicat al apei freatice, aproape de suprafata solului, face aproape imp osibila construirea unui sistem de canalizare, fara a mai pune la socoteala eventualele radiatii de la halda de steril aflata pe insula. in schimb, noua locatie, Dubova, aflata la aproape 150 de kilometri de insula, in aval pe Dunare, ofera toate conditiile de „conspirativitate“ si exotism natural.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.