Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert Iasi incearca iar sa puna de un puci. Invocand o calitate pe care nu o are si folosindu-se de sprijinul ministrului pentru IMM-uri, el a convocat, astazi, Camerele teritoriale la sediul Camerei de Comert
Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert Iasi incearca iar sa puna de un puci. Invocand o calitate pe care nu o are si folosindu-se de sprijinul ministrului pentru IMM-uri, el a convocat, astazi, Camerele teritoriale la sediul Camerei de Comert a Romaniei. Desi nu este nici macar membru.


La 5 octombrie, Mihail Vlasov le-a transmis presedintilor Camerelor Teritoriale de Comert invitatia de a participa, la 8 noiembrie, la o intrunire la Bucuresti:

Stimate Domnule Presedinte, Ingaduiti-mi ca, in temeiul dispozitiilor art. 19 din statutul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si ca urmare a solicitarii Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (n.r. - MIMMCTPL), va rog sa participati la o intrunire de lucru a intregului Sistem Cameral pentru ca, in mod colegial si cu sanse egale, fiecare dintre noi sa aiba vocatia de a fi desemnat prezentandu-si expertiza si dreptul de a-si exprima opinia cu privire la:

Comitetul de monitorizare a Programului Operational Sectorial: Cresterea competitivitatii economice. Si, pentru ca agenda zilei va fi foarte ocupata cu acest eveniment (deplasare, dezbatere, cina), imi ingadui sa propun si un alt capitol pe ordinea de zi, intitulat:

Sunt convins ca avem fiecare de transmis celorlalti aspecte din viata camerala proprie sau generala, survenite ultimei noastre intalniri (fie de la Calimanesti, 21-22.09.2007, fie de la Bucuresti, 03.08.2006).
Intalnirea va avea loc la sediul CCIR din Bucuresti, Bdul Octavian Goga nr.2, Sector 3, Sala Ronda, in ziua de luni, 8 noiembrie 2007, ora 14:00. Gazda noastra - conducerea executiva a CCIR - se va ocupa de organizarea reuniunii.

P.S.: Atasez documentul MIMMCTPL


UZURPATOR. Scrisorica poarta antetul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, iar langa semnatura lui Vlasov este aplicata o stampila potrivit careia acesta este vicepresedinte al CCIR. Uzurpare de functie. Pentru ca Vlasov nu mai este de multisor vicepresedinte si, mai mult, nici macar membru al CCIR nu mai este, din septembrie 2006. Data la care Comitetul Executiv si Colegiul de Conducere al CCIR a exclus Camera Iasi din organizatie din cauza atitudinii lui Vlasov, care a actionat in repetate randuri impotriva interesului mediului de afaceri. Deci Mihail Vlasov nu mai are nici un drept sa foloseasca "stampila" de vicepresedinte, antetul CCIR si sa lanseze o invitatie in numele acestui for. De altfel, conducerea CCIR a aflat cu surprindere ca Vlasov, fara acordul acesteia, a convocat o intrunire a reprezentantilor Camerelor Teritoriale la Bucuresti.

Convocarea unei sedinte in sediul unei alte institutii fara acordul acesteia este cel putin o sfidare a bunului-simt, daca nu o incercare de a viola proprietatea. Grav este ca aceasta sedinta a fost convocata la solicitarea Ministerului pentru IMM.


Cine este Mihail Vlasov Liberalul Mihail Vlasov (foto) este in lupta cu Camera Romaniei de cinci ani, timp in care a contribuit din plin la destabilizarea sistemului cameral. Scopul sau este sa devina presedintele Camerei de Comert a Romaniei. Printr-un puci, in septembrie 2002, Vlasov a fost ales, nestatutar, presedintele Camerei de Comert a Romaniei. Au urmat doi ani de procese, pe care Vlasov le-a pierdut. Profitand de confuzie, Guvernul Nastase a trecut Registrul Comertului la Ministerul de Justitie. Dupa alegerile din 2004, Vlasov a reaparut. De data aceasta, a reusit sa scindeze CCIRB, in Camera Romaniei si Camera Bucurestiului. Cu ajutorul Guvernului Tariceanu. Lucrurile nu s-au orit insa aici, pentru ca Vlasov nu a ajuns nici de aceasta data presedinte. A incercat sa intre cu bodyguarzi in cladirea CCIR.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.