Pentru ca este atat de pasionat de meseria sa, se vede lucrand tot in televiziune si peste zece ani. Ca plan de viitor, isi doreste sa fie producator de transmisii live. Emil Gradinescu implineste astazi 48 de ani.


"Vremea nu trece degeaba...""Am aceeasi deviza atat in viata, cat si in meserie si ea este reprezentata de urmatoarea fraza: «Daca doi oameni sunt de acord in toate privintele, poti fi sigur ca numai unul din ei gandeste». Cred ca este cel mai greu lucru sa vorbesc despre mine. Bineinteles ca as spune ca sunt cel mai frumos, cel mai destept, cel mai suplu..., dar, bineinteles, si opusul acestor caracteristici. Sunt un tip care ar vrea sa traiasca in buna pace cu toata lumea.

Am fost tot timpul de parere ca, atunci cand iti pui ceva in cap si intr-adevar vrei cu adevarat sa faci ceva, cu siguranta reusesti. Eu am vrut sa devin comentator sportiv. Am vrut sa fiu ceea ce sunt acum si m-am zbatut pentru asta. Eram incepator acum 18 ani, dar am vrut cu tot dinadinsul sa fac asta. Am avut si oameni care m-au indrumat, care mi-au dat «branciul» acela de inceput, dar, bineinteles, am avut si noroc si incapatanarea de a crede ca pot sa ajung comentator. Chiar cred ca nu am facut nici un sacrificiu. Meseria asta a facut mai mult pentru mine decat eu pentru ea. Poate doar faptul ca nu am sambete si duminici, dar am in schimb celelalte zile... Este o meserie pe care o resimti ca pe un hobby.

Ma bucur ca am ramas la fel de bolnav dupa sport si imi place la fel de mult ceea ce fac ca si prima data. Ma bucur ca simt in breasla noastra unele influente care pleaca de la mine, asa cum si pe mine m-au influentat altii. Regret ca ziua are 24 de ore si regret faptul ca stiu ca va veni o vreme in care va trebui sa fac altceva. Daca as avea sansa sa schimb ceva in viata mea, nu ar fi cu siguranta meseria. Ar fi cateva lucruri de schimbat, dar acestea sunt de ordin personal.

Munca mea este o munca de continuitate, pe care trebuie sa o faci cu consecventa si asta inseamna pregatire, documentare. Lumea ne vede acolo si se intreaba: «Iar astia? De unde stiu astia toti jucatorii?». Este o meserie care se vede 5%, iar restul este ceea ce faci cand nu te vede nimeni. Daca nu esti constiincios si daca nu vrei sa faci treaba asta, nu ai nici o sansa. Realizarea mea este ca am muncit si imi place sa muncesc in continuare pentru meseria asta. Ar fi cam cincizeci de meciuri ale echipei nationale, niste finale de campionat mondial. Ma bucur in continuare ca muncesc si ca-mi fac documentarea cu aceeasi placere.

Nu am o stare speciala de nostalgie astazi. Cred ca nu neaparat ziua de nastere iti provoaca nostalgie. Aceasta te poate cuprinde si seara, inainte sa te culci. Imi place sa cred ca vremea nu trece degeaba..."