Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan a scapat ieri de arestul preventiv cerut de procurorii anticoruptie pe numele sau. Magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus aseara cercetarea acestuia in libertate luand in schimb impotriva lui m
Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan a scapat ieri de arestul preventiv cerut de procurorii anticoruptie pe numele sau. Magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus aseara cercetarea acestuia in libertate luand in schimb impotriva lui masura interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu.  Incercarea procurorilor DNA de a ataca tot aseara cu recurs hotararea Tribunalului a esuat dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat procedurile pana la 9 octombrie. Fostul demnitar a fost retinut sambata noapte sub acuzatia ca ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 de lei si a sumei de 15.000 de euro de la omul de afaceri Ciorba Gheorghe catre un demnitar al statului. Omul de afaceri i-ar fi promis demnitarului, prin intermediul fostului ministru, si oferirea unui autoturism de lux. Potrivit anchetatorilor, demnitarul trebuia sa favorizeze, in schimb, firmele lui Ciorba la unele licitatii. Surse judiciare au declarat ca demnitarul spre care s-ar fi indreptat aceste oferte este actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes. Muresan a fost ridicat sambata seara de la domiciliul sau, situat langa Baia Mare, dupa ce anchetatorii i-au perchezitionat casa si au ridicat doua calculatoare si adus la Bucuresti, unde a fost audiat aproximativ cinci ore.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.