INVITATIE - Poftiti in cel mai mare port rezidential din lume!
Pentru cine n-a auzit inca de Empuriabrava, acesta este un mic ghid de calatorie intr-un loc aparte: cel mai mare port rezidential din lume, cu peste 40 km de canale. Â
INVITATIE - Poftiti in cel mai mare port rezidential din lume!
Pentru cine n-a auzit inca de Empuriabrava, acesta este un mic ghid de calatorie intr-un loc aparte: cel mai mare port rezidential din lume, cu peste 40 km de canale.   L-am descoperit numai datorita unor prieteni din Germania, care s-au indragostit de Empuria si o viziteaza cu tot neamul, inclusiv catel si soacra. Si asta, pentru ca inchiriaza aici o vila cu sufragerie mare, bucatarie americana, trei dormitoare si o piscina, cu vedere la canal, pe circa 1.000 de euro pe saptamana. Orasul dispune de toate serviciile indispensabile unei aglomeratii urbane cu vocatie internationala, de o plaja cu nisip fin, de altfel cea mai lata din Europa. Aici gasesti de toate: de la hoteluri si restaurante, baruri, buticuri sau supermarketuri, pana la saloane de coafura, discoteci, sali de jocuri, aerodrom. Este, datorita curentilor de aer din zona, locul ideal pentru zboruri cu parapanta. Empuriabrava (sau Ampuriabrava), situata la 2 km de Castello da€™Empuries, pe celebra Costa Brava, se afla la numai 28 km de granita cu Franta, foarte aproape de Perpignan, dar si la doar 150 km de Barcelona. In anii a€™60, in plina euforie turistica, Castello da€™Empuries, situat la 6 km de mare, era inconjurat de terenuri agricole. In 1964, intreprinderea Eurobrava SA a prezentat primariei un proiect, cu intentia urbanizarii zonei situate intre Muga, els Salins, Figueres si Roses. Proiectul prevedea construirea canalelor, a unei piste de aterizare pentru avioane de mici dimensiuni si a unui aerodrom international.   In timp ce constructia inainta, autoritatile au lansat o campanie de promovare a proiectului in Germania, Franta si Benelux. Preturile bune au fost o atractie, asa ca multi proprietari au fost din strainatate, majoritatea nemti. In anii a€™90 au venit rusii, care au si ridicat preturile, pentru ca n-au clipit niciodata in fata vreunuia. Atentionarea din imagine este fara comentarii. Figura intr-un trenulet ce facea un tur de prezentare a statiunii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.