La Tirgul Imobiliar care va incepe pe 11 octombrie vor fi scoase la vinzare si proprietati situate in Bulgaria, Malta, Cipru, Italia sau Spania.

In acest an, 150 de firme vor participa la Tirgul National Imobiliar (TNI), care se va organiza in perioada 11-14 octombrie la Palatul Parlamentului. Oferta imobiliara cuprinde proprietati din Bucuresti, din cele mai reprezentative zone din tara, dar si din Bulgaria, Cipru, Malta, Italia sau Spania. „Numarul expozantilor s-a dublat si speram ca acest aspect sa duca si la o crestere semnificativa a numarului de vizitatori. In acest moment, putem vorbi de un adevarat tirg cu caracter national. La cea de-a treia editie din aprilie anul curent, am avut 800 de metri patrati suprafata de expunere si am avut foarte multe cereri pe care nu am avut cum sa le mai onoram. Asa ca, o data ce a crescut evenimentul, am crescut si noi cu el si uite asa am ajuns la Casa Poporului, avind la dispozitie o suprafata de trei ori mai mare, 2.200 mp. Consider interesanta si participarea internationala, astfel ca TNI se bucura de prima participare din Bulgaria a unui partener principal, Bulgarian Properties. De asemenea, mai avem un expozant din Bulgaria, Jordan Real Estate. Important este ca vor fi prezentate, exclusiv, oferte externe din Bulgaria, Cipru, Malta, Italia sau Spania direct de catre partenerii TNI", spune Ana Nedea, PR manager la BDOBC Business Center, firma care organizeaza TNI.

Oferta va fi generoasa. Conform organizatorilor, vor fi scoase la vinzare peste 30.000 de apartamente, 2.500 de vile, 500 de case de vacanta, peste 500.000 mp de terenuri, dar si 100.000 mp de spatii industriale si de birouri. „Surprinzator este ca ne confruntam cu o piata imobiliara neomogena din punctul de vedere al preturilor. Acest aspect este in favoarea publicului larg, a cumparatorului final. Astfel, preturile au atins minime si maxime-record. Preturile minime sint pentru case de vacanta, atit la munte, cit si la mare in Bulgaria, de la 8.000 de euro, iar maximumul de pret pentru o proprietate imobiliara este de aproximativ 4.000.000 de euro pentru o vila in Cartierul Primaverii", spune Ana Nedea. In ceea ce priveste limitele de pret de la TNI, aceasta spune ca, „din punct de vedere financiar, vizitatorii vor gasi locuinte pornind de la preturi de 46.000 de euro, case de vacanta cu preturi incepind de la 35.000 de euro si terenuri pentru constructii la cele mai bune preturi ale pietei. Limita superioara a preturilor proprietatilor imobiliare ce vor fi scoase la vinzare in cadrul Tirgului National Imobiliar inca nu a fost stabilita. Pina la acest moment a fost identificata o proprietate de peste 1.700 mp locuibili in zona peninsulara a municipiului Constanta, in imediata apropiere a vestitului Cazinou, proprietate ce depaseste valoarea de 1.900.000 de euro". Vor fi prezentate oferte atit de locuinte permanente, cit si de case de vacanta. Brasovul si Constanta sint foarte bine reprezentate.Organizatorii se asteapta la un numar mare de vizitatori, in conditiile in care s-a optat si pentru un nou loc de desfasurare, iar oferta va fi mai consistenta. „Referitor la numarul de vi-zitatori pe care il estimam pentru cea de-a patra editie, pot doar sa va spun ca la ultima editie am avut 15.000 de vizitatori. Pentru editia a patra pot sa spun ca am crescut cu 40% mediatizarea", mai spune Ana Nedea. Pentru a veni in ajutorul cumparatorilor, organizatorii au pus la dispozitia acestora, in premiera, citeva instrumente de comunicare. Astfel, vizitatorii site-ului www.targimobiliar.eu au posibilitatea sa se aboneze la sectiunea de newsletter. Vor primi informatii in timp util despre noutatile pietei imobiliare, prezentari ale celor mai reprezentative firme de profil, cit si oferte concrete. Tot pe site-ul evenimentului vizitatorii gasesc o sectiune pozitiv/negativ unde pot posta comentariile lor legate de experientele bune sau nu, de problemele sau reusitele inregistrate in raporturile avute cu segmentul imobiliar. Cei interesati gasesc si o sectiune in care au posibilitatea sa publice anunturile proprii de vinzare a oricarui tip de oferta imobiliara.

Consultanta pentru firme Echipa BDOBC ofera consultanta tuturor expozantilor. „Cei care participa la Tirgul National Imobiliar (TNI ) beneficiaza de multe oportunitati si posibilitati pe care le punem la dispozitia celor cu care am colaborat in trecut, dar mai ales le implementam si pentru cei noi. Din punct de vedere financiar, costurile de participare sint mai mici pentru colaborarile de lunga durata", afirma Ana Nedea.

11 parteneri Organizatorii au reusit sa atraga parteneri importanti pentru aceasta editie a TNI. „Pentru prima data la un tirg national de profil imobiliar avem 11 parteneri ce activeaza direct in segmentul imobiliar, printre care ii fac cunoscuti pe: partenerul oficial exclusiv Liziera, Banca Comerciala Romana, Media City, Euroest, Anchor Grup, Free-Land, Moscopolis, Bulgarian Properties, Planorama, Activ Imob si South Pacific. Un sprijin deosebit pentru mediatizarea online a fost oferit de portaluri precum Club Afaceri, Comunicate de Presa, Daily Business, Imobiliare.ro, dar si de ceilalti parteneri media din presa si online", spune Ana Nedea.