Un maestru japonez a fost exclus definitiv din organizatie dupa ce a maltratat un pusti la antrenamente.

Asociatia japoneza de sumo a decis vineri excluderea definitiva a maestrului unei prestigioase echipe de luptatori, Junichi Yamamo

Un maestru japonez a fost exclus definitiv din organizatie dupa ce a maltratat un pusti la antrenamente.

Asociatia japoneza de sumo a decis vineri excluderea definitiva a maestrului unei prestigioase echipe de luptatori, Junichi Yamamoto, pentru ca acesta a maltratat, in luna iulie, un incepator in virsta de 17 ani, care a decedat a doua zi, dupa un antrenament.

Yamamoto, cunoscut sub numele de Tokitsukaze, a recunoscut ca l-a lovit in cap cu o sticla de bere pe tinarul Takashi Saito, care a decedat a doua zi, in urma unui stop cardiac. De asemenea, el a marturisit ca l-a obligat pe tinar sa se antreneze atit de mult, incit luptatorul de-abia putea sta in picioare in ziua in care a murit.

Potrivit anchetatorilor, este posibil si ca Takashi Saito sa fi fost lovit cu o bita de baseball din metal de ceilalti componenti ai echipei de luptatori. "A comis un act nedemn pentru un maestru, care a provocat consternare si care a adus grave prejudicii credibilitatii si onoarei confreriei noastre", a anuntat presedintele asociatiei, Toshimitsu Kotaba, dupa ce l-a interogat personal pe Tokitsukaze.

Politia a deschis o ancheta privind moartea tinarului luptator, dupa ce autopsia nu a determinat clar cauzele decesului. Aceasta tragedie a emotionat intreaga Japonie si a afectat sumo, dezvaluind violenta dintr-o lume in care corectiile fizice si maltratarile sint adesea intilnite. Presedintele si mai multi inalti responsabili ai asociatiei s-au autopenalizat, diminuindu-si salariile cu 30 la suta pentru urmatoarele trei-patru luni, pentru a-si asuma responsabilitatea morala in acest caz, conform traditiei din Japonia, in cazul greselilor comise de un subordonat. De asemenea, Kotaba a prezentat scuze familiei sportivului decedat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.