Geoana a votat stramb
Senatorul PRM Gheorghe Funar l-a acuzat, ieri, pe presedintele PSD Mircea Geoana ca a votat impotriva motiunii, introducand bila alba in urna neagra si bila neagra in urna alba, probabil din cauza emotiilor, informeaza Mediafax. "Eu l-am vazut venind spre urne cu bilele in mainile ridicate si indreptandu-se spre cele doua urne si le avea puse gresit, urmand sa puna bila alba in urna neagra si invers", sustine Funar. El a facut apel la conducerea PSD sa verifice imaginile filmate in timpul votului si sa decida, dupa vizionare, daca il vor exclude din partid pe Mircea Geoana sau daca acesta se va autosuspenda. "Cinstit ar fi sa se autosuspende", a spus Funar. In replica, presedintele PSD a sustinut ca Funar "are halucinatii". "Sa se duca la doctor sa se caute. Nu am alt comentariu la asemenea aberatii", a spus Geoana. (R.A.)
PIN isi poate inscrie ursul la BEC
Partidele, aliantele si candidatii independenti pentru alegerile europarlamentare din 25 noiembrie isi mai pot inregistra siglele la Biroul Electoral Central (BEC) pana in data de 10 octombrie, a decis joi Guvernul, printr-o Ordonanta de urgenta. Conform Ordonantei, termenul de depunere la BEC a semnelor electorale ale candidatilor trebuie sa fie stabilit la cel tarziu 45 de zile inainte de data alegerilor. Actul normativ a fost promovat ca urmare a unei plangeri depuse la Secretariatul General al Guvernului de catre Partidul Initiativa Nationala, cu privire la imposibilitatea inregistrarii semnului electoral propriu cu care acesta doreste sa se prezinte la alegerile pentru PE. Liderul PIN, Cozmin Gusa a anuntat, marti, ca va da in judecata Executivul, cu riscul blocarii procesului electoral, daca pana la 15 octombrie nu va modifica legislatia, astfel incat sigla formatiunii sale - ursul carpatin - sa poata fi tiparita pe buletinele de vot. (O.B.)
Omagiu pentru Iorgovan
Politicieni, angajati ai Senatului si reprezentanti ai unor institutii au venit in holul Senatului pentru a prezenta un ultim omagiu senatorului Antonie Iorgovan. Mircea Geoana, Valer Dorneanu, Miron Mitrea, Nicolae Vacaroiu au reprezntant PSD, in timp ce fostul premier Adrian Nastase a trimis o coroana de flori. La catafalc au venit si senatorii Eugen Mihaescu (PRM), Marius Marinescu, secretarul general al Camerei, Georgeta Ionescu, presedintele Curtii Constitutionale, Ion Vida, dar si actorul Dorel Visan, prieten apropiat al lui Iorgovan. (A.I.)