ANIVERSARE - Pe Aeroportul Baneasa Circa 18.000 de spectatori au asistat la un spectacol emotionant oferit de Cristi, Nelu, Boro si Valter impreuna cu invitatii lor. Vineri seara, fani de toate varstele au urmarit, timp de mai mult de
ANIVERSARE - Pe Aeroportul Baneasa Circa 18.000 de spectatori au asistat la un spectacol emotionant oferit de Cristi, Nelu, Boro si Valter impreuna cu invitatii lor. Vineri seara, fani de toate varstele au urmarit, timp de mai mult de trei ore, concertul aniversar Iris 30 de ani - Cei ce vor fi. Pe langa retrospectiva marilor hituri ale formatiei, uriasul spectacol a cuprins parti intregi din dublul CD "Cei ce vor fi", cel mai recent album Iris, lansat in aceeasi seara de Roton. Show-ul a inceput tare, cu cinci "vechituri" consecutive, atat de indragite de public: "Pamantul il cuprind"/ "Pe ape"/ "Cine ma striga in noapte"/ "Valuri"/ "Noaptea". Dupa un pasaj recitativ oferit de extraordinara Maia Morgenstern, tenorul Teodor Ilinca a cantat in maniera personala "Corabia cu panze". Adrian Despot de la Vita de vie (cu "Ai indoiala"), Mike Godoroja & TeTe Radulecu muzicuta ("Blues pentru tine"), Paula Seling ("Lasa-mi-te") si Florin Chilian ("Tu"), Felicia Filip ("Iubire din cer") au contribuit, ca invitati, la reusita spectacolului. O nota aparte lui Tudor Chirila, care a interpretat magistral "De ce", contributia sa la noul album Iris. Corul Accustic (dirijat de Daniel Jinga) a fost tot timpul pe scena si a dat greutate pieselor, in timp ce doua trupe s-au numarat si ele printre invitati. Este vorba despre Vodoo (condusa de Lucian Cristian Dumitrescu, baiatul lui Nelu) si Trooper din Targoviste (care au in discografie un EP, tribut adus grupului Iris). Si ca intr-un concert aniversar Iris au cantat de toate, piese mai vechi ("Trenul fara nas", "Strada ta"), mai noi ("Luna plina, sa nu crezi nimic", "Doamna in negru", "Casino", "Somn bizar") si unele in premiera ("Lacrimi de roua", "Evadare de cinci stele", "Ingerii goi"). Instrumentistii de la Iris (Boro, Valter, Relu, Nelu) au avut ocazia sa faca solo-uri pe instrumente si in final toti participantii la mega spectacol au urcat pe scena, totul luand sfarsit pe "Oda bucuriei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.