Un vehicul cu trei roti cu caracteristicile unei motociclete si care se incarca la curent electric a fost expus ieri la un salon de inventii din Capitala.

Un prototip de triciclu electric, un soi de scuter cu trei roti care functioneaz
Un vehicul cu trei roti cu caracteristicile unei motociclete si care se incarca la curent electric a fost expus ieri la un salon de inventii din Capitala.

Un prototip de triciclu electric, un soi de scuter cu trei roti care functioneaza prin incarcarea bateriei la curent electric, a fost prezentat vineri in cadrul celei de-a 11-a editii a Salonului International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi de la Romexpo. Masinaria se poate monta acasa, are caracteristici tehnici ca ale unei motociclete si are costuri reduse. "Am inventat acest vehicul pentru ca poate preveni accidentele din traficul bucurestean, avind stabilitate mai mare pe trei roti. Are si o maneta care poate declansa in curba si care ii mentine inertia ca la motocicleta", ne-a spus Marian Velcea, cel care a inventat prototipul alaturi de Justin Capra, care are la activ aproape 200 de inventii. "Triciclul are o baterie care se incarca la curent electric si care tine pe o distanta de 100 km. Motorul este cam cit cel al unei masini de spalat, aproape 700 de wati, si atinge viteza de 45 km/ora. Este o masinarie care consuma putin si care costa 2.000 de euro", a adaugat Velcea. Toate componentele triciclului se pot monta acasa de catre cumparator in aproape 4-5 ore, dupa un manual si un CD cu instructiuni.

Din salonul de inventii nu au lipsit telescopul astronomic al chinezilor de la Academia Chineza de Stiinte si componentele optice pe baza de laser care transforma limbajul analog in cel digital, cum ar fi rooterele de la retelele de Internet.

In pavilionul de cercetari au fost expusi soareci modificati genetic, haine "binefacatoare" si diplome ale institutelor romanesti de cercetari din tara. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru microbiologie si imunologie "Cantacuzino" a expus incubatoare cu soareci modificati genetic, care mimeaza simptomele diabetului si ale diverselor infectii ale organismului uman, astfel institutul producind tratamente impotriva bolii. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Textile Pielarie avea expus intr-o barca pneumatica un om gonflabil imbracat cu un "costum de protectie impotriva agentilor chimici si biologici", dupa cum scria pe manechin, adica un costum care rezista la substantele chimice, rupere, abraziune, fiind dotat si cu gluga si masca. La acelasi stand erau expuse si citeva piese vestimentare pentru femei, facute din in si care aveau in cusaturi plante (cum ar fi musetelul si levantica) sau cristale naturale agatate, cum ar fi ametistul. Plantele naturale din rochii relaxeaza corpul si dau o stare de confort, iar cristalele care sint atasate la git fac bine persoanelor care sufera cu tiroida.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.